Managerul de benzinarie care se lupta cu Statul Islamic. Arma lui - benzile desenate (Video)

Autor: Ana Ilie
Joi, 18 Februarie 2016, ora 16:26
4574 citiri
Managerul de benzinarie care se lupta cu Statul Islamic. Arma lui - benzile desenate (Video)
Foto: Captura Youtube/Average Mohamed

Un arab pe nume Mohamed Ahmed, manager la o benzinarie, in Minneapolis, SUA, se lupta cu Statul Islamic in timpul liber. Arma lui o reprezinta benzile desenate.

Cateodata, Mohamed Ahmed primeste amenintari cu moartea, insa barbatul spune ca este normal, pentru ca se lupta cu gruparea jihadista, scrie The Guardian.

"Spun o rugaciune si sper sa nu se intample nimic rau", spune Ahmed, in varsta de 40 de ani. "Daca ai de gand sa te iei de persoane care ucid si rapesc oamenii, te astepti sa ti se intample si tie acelasi lucru", admite managerul de benzinarie.

Remediu bizar pentru o pustoaica din Londra: Sa priveasca mai mult la TV, ca sa uite de Statul Islamic

Intre 2006 si 2011, aproape 30 de tineri somalezo-americani din Minneapolis au plecat din SUA pentru a lupta alaturi de al-Shabaab, o grupare terorista din estul Africii. Recrutorii grupului au selectat Minnesota unde se afla cea mai mare comunitate somaleza din SUA, pentru a gasi noi recruti. Acum, Statul Islamic incearca sa faca acelasi lucru si Ahmed este printre cei care incearca sa impiedice acest lucru.

"Noi suntem aici, traim intr-o tara binecuvantata, cu abundenta, cu acces la sanatate, munca, educatie, oportunitati - unde poti sa devii orice vrei tu. Si copiii aleg sa devina membru Shabaab, sau membru al Statului Islamic", spune Ahmed, care a emigrat in SUA in urma cu doua decenii.

"Ce putem sa facem? Mi-am pus aceasta intrebare", povesteste el cum a inceput sa faca benzile desenate. Ahmed s-a consultat cu imamii din Minneapolis si foloseste Coranul pentru a crea mesaje religioase ce explica de ce mesajul Statului Islamic este gresit. Scurtele benzi desenate animate il infatiseaza pe personajul "Mohamed Oarecare", un barbat vesel care reprezinta, in intentia autorului, majoritatea care respinge interpretarea extrema a islamului promovata de Statul islamic.

"Oamenii obisnuiti care trebuie sa lupte in acest razboi. Asa se schimba situatia. Ca musulmani in prima linie a acestei chestiuni - fie ca luptam fizic sau in modul meu pentru a contracara ideologia - aceasta este calea prin care ne apropiem de victorie", spune Ahmed.

Oricat de mici ar fi totusi costurile de productie pentru aceste benzi desenate, ele pot fi totusi coplesitoare pentru Ahmed, care are patru copii si o ipoteca. Asa ca a primit o mica suma, anul trecut, pentru a continua sa le produca si sa le faca publicitate pe Youtube. Barbatul spera ca la un moment dat sa lanseze o aplicatie de mobil. Pana si Departamentul de Stat e interesat de munca sa.

"Incepem o conversatie. Tinerii musulmani de pretutindeni. Global. Europa, Africa, Asia si Orientul Mijlociu", mai spune Ahmed.

Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#benzi desenate Average Mohamed, #Average Mohamed lupta Stat Islamic , #Statul Islamic
Comentarii
Poza mariusnpm
mariusnpm
rank 2
Initial am crezut ca chiar se lupta cu ISIS