Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Marturii cutremuratoare ale membrilor Statului Islamic: Jihadisti la 15 ani, femei violate si Europa sub teroare

Duminica, 27 Septembrie 2015, ora 16:40
15105 citiri
Marturii cutremuratoare ale membrilor Statului Islamic: Jihadisti la 15 ani, femei violate si Europa sub teroare
Foto: Captura video Le Lene

Trei militanti ai Statului Islamic au vorbit cu un jurnalist italian despre viata pe care au dus-o in gruparea jihadista.

Daily Record arata ca acestia au abordat teme precum violurile si crimele oribile.

Ei au vorbit dintr-o inchisoare aflata in apropierea orasului Kirkuk din Irak, iar un jihadist a facut un pronostic sumbru pentru Europa, sustinand ca Statul Islamic va prelua fraiele Batranului Continent.

Lupta impotriva Statului Islamic: Decizia luata de Rusia, Siria, Irak si Iran

Ucideti homosexualii, violati femeile

Muhenet, in varsta de 30 de ani, a marturisit ca s-a alaturat Statului Islamic pentru ca primea un salariu lunar de 300 de dolari, depasind remuneratia pe care o obtinea ca zidar.

"Am fost capturat in zona sultanului Abdullah. Eram cu inca trei persoane cand au inceput bombardamentele. Ceilalti s-au aruncat in apa si s-au salvat. Eu nu stiu sa inot, asa ca am ramas pe loc si m-au prins.

Filozofia lor e sa omoare toti dusmanii, cum ar fi siitii. Crestinii trebuie sa se converteasca la islam. In caz contrar, trebuie sa plateasca pentru a locui in Statul Islamic, altfel vor fi ucisi", a explicat barbatul, in cadrul unui interviu acordat unei televiziuni italiene.

El a fost intrebat ce se intampla cu cei care nu fac ceea ce zic jihadistii, raspunzand ca toti sunt ucisi, in special cu pietre, adaugand faptul ca in Coran se stipuleaza ca toti homosexualii trebuie ucisi.

Reporterul vrea sa afle si ce se intample cu fetele Yazidi, care adesea devin sclavele sexuale ale membrilor Statului Islamic.

Povestea cutremuratoare a unei tinere yazidi, vanduta ca sclava sexuala Statului Islamic

"Ele sunt luate prizoniere, iar cele care nu se convertesc la islam sunt violate. Fiecare dintre noi primeste cate o femeie, in schimbul unei sume. Pretul e de cam 800 de dolari, dar variaza in functie de cat sunt de frumoase", a mentionat acesta.

Barbatul a fost intrebat de reporter si daca teroristii se pot extinde in Europa, moment in care expresia fetei sale s-a transformat radical.

"Islamul se va extinde foarte curand. Va ajunge in Europa si la alte natiuni, iar legile Coranului vor guverna. Femeile din Europa vor fi obligate sa poarte voal", a sustinut prizonierul.

Barbatul a insistat asupra faptului ca occidentalii duc o viata pacatoasa, deoarece nu se supun legilor Coranului si a adaugat ca oricine bea bere e ucis.

"Imi pare rau de crestinii care sunt ucisi, deoarece puteau sa traiasca daca se converteau la islam. Sufar putin, era bine daca faceau asta", a mai spus Muhenet.

La final, si-a cerut scuze fata de jurnalistul italian si a adaugat ca spera ca acesta sa se converteasca la islam.

Are Europa vreo sansa in criza refugiatilor? Assad sau Statul Islamic? Interviu

Jihadist de doar 15 ani

Ulterior, un alt prizonier soseste in fata jurnalistului. Numele lui e Abdullah si are doar 15 ani.

"Inainte sa fiu recrutat, eram in primul an de liceu. Niste prieteni de-ai mei au intrat in contact cu Statul Islamic, asa ca m-am alaturat si eu", a marturisit baiatul.

El a negat faptul ca a fost antrenat inainte sa intre in lupta. "Au venit la un moment dat niste lideri ai gruparii, pentru a ne invata despre unele arme. Iar uneori participam la niste adunari, unde ne invatau volorile Statului Islamic. Ne spuneau ca alcoolul, tigarile si prostituatele reprezinta pacate mari si ca americanii si celelalte state occidentale reprezinta dusmanul", a mai spus tanarul.

Abdullah si-a amintit ca atunci cand Statul Islamic a venit pentru prima data in Mosul, strazile erau pline de oameni morti. El i-a mai povestit jurnalistului ca a fost impuscat in spate si ca a tras cu arma de cateva ori.

Dar baiatul regreta ca s-a alaturat jihadistilor, precizand ca ar prefera sa joace fotbal si sa se uite la televizor decat sa poarte batalii.

"Nu stiu ce se va intampla cu mine", a mai spus Abdullah.

Lupta cu Statul Islamic: "Singura speranta va fi armata Iranului si Gardienii Revolutiei"

Plin de regrete

Ultimul care apare in fata jurnalistului italian este un prizonier irakian, pe nume Yasir Sin Ahmed, care are 19 ani.

Tanarul a povestit ca a fost recrutat acum ceva vreme si ca nu prea stia ce inseamna jihadul, dar a crezut ca face ceea ce trebuie.

"In moschee ni s-a spus ceva de jihad si paradis. Am crezut ca e in regula", a marturisit acesta.

Ulterior, el a mentionat ca parintii sai sunt morti si ca regreta ca s-a alaturat Statului Islamic.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#marturii interior Statul Islamic, #marturii Statul Islamic , #Statul Islamic