Marturiile uneia dintre sclavele sexuale ale liderului Statului Islamic: Vreau ca lumea sa stie ca e diabolic

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 15:24
24319 citiri
Marturiile uneia dintre sclavele sexuale ale liderului Statului Islamic: Vreau ca lumea sa stie ca e diabolic
Foto: Arhiva Hepta.ro

Tanara yazidi Zeinat a fost capturata de jihadistii de la Statul Islamic si despartita de familia ei. A devenit sclava sexuala, fiind tratata ca o proprietate a retelei teroriste.

Insa Zeinat (nu este numele sau real) nu "lucra" pentru luptatorii obisnuiti ai ISIL, ci chiar pentru liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, precum si pentru familia si prietenii lui, relateaza CNN, care a stat de vorba cu tanara de 16 ani.

Ea a povestit cum era batuta si maltratata de liderul jihadist, care, dupa cum a dezvaluit adolescenta, a violat-o pe ostatica americanca Kayla Muller, tinuta captiva inca din 2013.

"Ne trata atat de rau. Ne spunea mereu: Uitati de tatii si fratii vostri, i-am ucis. Si le-am maritat pe mamele si surorile voastre. Uitati de ele'", isi aminteste fata despre al-Baghdadi, unul dintre cei mai cautati teroristi.

Povestea cutremuratoare a unei tinere yazidi, vanduta ca sclava sexuala Statului Islamic

Zeinat a fost aleasa, alaturi de alte opt fete, dintr-o piata de scalve sexuale si dusa in locuinta liderului ISIL din Raqqa, Siria, capitala asa zisului califat. La acel moment, tanara nu stia cine este al-Baghdadi.

Cand a ajuns, fata a fost obligata sa se uite la un clip, pe laptopul lui al-Baghdadi, in care un cetatean occidental era decapitat si i s-a spus ca va avea aceeasi soarta daca nu renunta la credinta sa yazidi. "Aveti doua alegeri. Va convertiti la islam sau muriti asa", le-au spus jihadistii tinerelor yazidi.

Zeinat a povestit ca liderul ISIL si familia sa se mutau constant dintr-o casa in alta, dintr-un oras in altul. La o zi dupa ce a ajuns in locuinta lui, o lovitura aeriana a distrus casa de langa, asa ca si-au impachetat lucrurile si s-au mutat.

Marturii cutremuratoare: Sclavele yazidi ale Statului Islamic, violate in grup in public de extremisti

Tanara isi aminteste ca ea si celelalte fete erau batute de al-Baghdadi si tachinate de cele trei neveste si sase copii ai sai, in timp ce gateau si faceau curatenie pentru ei.

Evadarea esuata

Pentru ca nu mai suporta acest abuz, Zeinat a decis sa fuga. Intr-o zi, fetele au furat cheia de la intrare si au fugit cat au putut de departe. La un moment dat au vazut o femeie araba langa o casa, iar aceasta le-a spus sa vina inauntru.

Desi le-a promis ca le va ajuta, ea l-a sunat pe Abu Bakr al-Baghdadi, care a venit personal, alaturi de cativa militanti ISIL, sa le ia inapoi pe tinere. Ele au fost batute in mod brutal cu tot ce le-a picat in mana jihadistilor.

Zeinat sustine ca a aflat cine este al-Baghdadi atunci cand a evadat. Cat a fost tinuta captiva, adolescenta s-a apropiat foarte mult de ostatica Kayla Muller din SUA, care i-a devenit ca o sora. Inainte de a ajunge in casa liderului ISIL, Zeinat a stat in celula cu Muller intr-o inchisoare a Statului Islamic. Acolo, americanca i-a marturisit ca al-Baghdadi a violat-o de patru ori. Se crede ca aceasta, care facea voluntariat umanitar in Siria cand a fost capturata, a fost ucisa in luna februarie 2015.

Comandant al Statului Islamic, ucis de o femeie pe care o transformase in sclava sexuala

Tanara yazidi a povestit ca liderul Statului Islamic se trezea tarziu, dupa ora 10:00 si se culca doar dupa miezul noptii. Petrecea in jur de trei-patru ore pe zi in camera sa, iar uneori pleca cu zilele de acasa.

Al-Baghdadi nu purta vesminte musulmane, ci haine normale, si detesta telefoanele mobile, fiind convins ca serviciile occidentale ii pot urmari prin intermediul lor. Zeinat sustine ca nu isi explica cum comunica acesta cu alti membri ISIL.

Rolul crucial al femeilor din Statul Islamic: Putin romantism, multa tragedie

Fetele au evadat pentru a doua oara si au ajuns, de aceasta data, intr-o casa care avea lumina aprinsa. Au ales-o pentru ca stiau ca jihadistii isi opresc curentul de teama loviturilor aeriene. Barbatul care locuia acolo si varul sau le-au dus cu motocicleta intr-un loc sigur.

Zeinat spera ca toate informatiile pe care le-a furnizat autoritatilor sa ajute coalitia de lupta impotriva ISIL sa il gaseasca pe al-Baghdadi.

"Sper sa il ucida cat mai repede. A omorat oameni. I-a fortat sa se converteasca. A violat fete. A ucis familii, separand mame de copiii lor. Vreau ca lumea sa stie cat este de diabolic", a spus tanara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#sclava sef Statul Islamic, #sclava lider Stat Islamic, #scalava sexuala lider ISIL , #Statul Islamic