Marturiile unui copil care a scapat de Statul Islamic: Ne spuneau ca parintii sunt pagani si trebuie sa-i ucidem

Miercuri, 13 Ianuarie 2016, ora 13:18
7553 citiri
Marturiile unui copil care a scapat de Statul Islamic: Ne spuneau ca parintii sunt pagani si trebuie sa-i ucidem
Foto: Arhiva Ziare.com

"Nasir" este unul dintre pustii norocosi. A reusit sa scape din ghearele Statului Islamic, care il antrena sa devina atacator sinucigas. Baiatul are doar 12 ani.

Copilul s-a intors la mama sa, in tabara pentru refugiati Esyan din Kurdistan, adapost pentru aproape 15.000 de yazidi care au scapat de militantii ISIL. Baiatul a povestit pentru CNN prin ce a trecut sub teroarea jihadistilor, insa i-a rugat pe jurnalisti sa nu-i dezvaluie numele, fata si vocea.

"Eram 60. Cele mai terifiante momente pentru noi toti erau cand veneau loviturile aeriene. Ne duceau pe toti in tunelurile subterane ca sa ne ascundem. Ne spuneau ca americanii, necredinciosii, incearca sa ne ucida, insa ei, luptatorii, ne iubesc. Ca vor avea grija de noi mai bine decat parintii nostri. Cand ne antrenau, ne spuneau ca parintii nostri sunt pagani si ca prima noastra sarcina este sa ne ducem dupa ei si sa ii ucidem", a povestit baiatul.

Faptul ca Statul Islamic foloseste copii-soldat a fost detaliat in articolele de presa. Saptamana trecuta, de exemplu, ISIL a lansat un nou clip de propaganda in care apare un copil cu accent britanic. Insa realitatea din spatele titlurilor este si mai infricosatoare.

Cine este copilul din cel mai nou film de propaganda al Statului Islamic

"Plangeam in tacere"

Nasir a fost indoctrinat la fel ca si ceilalti copii captivi. Militantii ISIL care se ocupau de el ii spuneau ca acum sunt singura lui familie. Pustiul a spus ca cel mai mic dintre baieti avea doar sase ani si niciunul dintre ei nu era scutit de antrenament.

"Nu aveam voie sa plangem, insa eu ma gandeam la mama, ma gandeam ca isi face griji pentru mine si incercam sa plang in tacere. Cand am evadat si mi-am vazut mama din nou a fost ca si cum m-as fi renascut", a marturisit Nasir.

Statul Islamic ucide copiii cu sindromul Down

Baiatul, care acum s-a intors la scoala, a evadat dupa ce a aparut intr-un videoclip de propaganda filmat la Institutul Al Farouq din Raqqa, Siria, despre care ISIL spune ca este principala sa tabara de antrenament pentru copii.

In clip apar copii stand in linie. Unul dintre baieti tremura vizibil. Altii nu-si pot ridica privirea din pamant. "La jihad, la jihad", scandeaza ei. "In zilele urmatoare vor lupta in prima linie impotriva necredinciosilor", spune un instructor.

Aziz Abdullah Hadur, un comandant Peshmerga (forta militara kurda), a declarat ca cei care ajung in linia de front Gweyt, cat de cat sigura, din nordul Irakului, sunt intr-o stare deplorabila.

"Cand ajung la noi sunt atat de slabi, abia mai arata ca niste oameni. Ne spun ca au fost in iad", a dezvaluit el.

Crima odioasa a Statului Islamic: A aruncat in aer un copil de patru ani

Hadur sustine ca, uneori, el si luptatorii sai kurzi se vad nevoiti sa deschida focul asupra copiilor trimisi de ISIL sa atace linia de front, care este unul dintre cele mai sangeroase campuri de lupta din Irak. Pozitia jihadistilor se afla la doar cativa metri distanta, dupa un pod stricat, peste un rau.

"De multe ori cand ne luptam cu ISIL, vedem copii in prima linie care poarta veste cu explozibil. Sunt spalati pe creier", a povestit comandantul.

Luptatorii Peshmerga au putin timp la dispozitie sa ia o decizie. "Nu stim, cand se apropie de pozitiile noastre, daca evadeaza sau sunt trimisi sa ne ucida", a spus Hadur.

"Cand ajung printre liniile noastre ne omoara luptatorii. Este o decizie inimaginabil de greu de luat. Nu stii ce sa faci, pentru ca, daca nu ii ucizi tu pe ei, te ucid ei pe tine", a continuat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#copii Statul Islamic, #copii soldati Statul Islamic , #Statul Islamic
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Vezi cazul Pavlik Morozov - exact precum comunistii si nazistii....