Modul infiorator prin care Statul Islamic se finanteaza: Ce face cu cadavrele celor executati

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 14:11

   

Modul infiorator prin care Statul Islamic se finanteaza: Ce face cu cadavrele celor executati
Ambasadorul irakian la ONU a solicitat Consiliului de Securitate sa investigheze acuzatiile potrivit carora gruparea extremista Statul Islamic recolteaza organe, pentru a-si finanta activitatile extremiste.

"Avem corpurile. Veniti sa le examinati. Este limpede ca le lipsesc unele organe", a spus Mohamed Alhakim, potrivit The Independent.

Potrivit acuzatiilor diplomatului irakian, in gropi comune sapate in graba au fost descoperite cadavre cu incizii chirurgicale si organe lipsa. Acesta a mai spus ca doctorii din Mosul au fost "executati" pentru ca au refuzat sa recolteze organe.

Alhakim a expus, la ONU, situatia din Irak, si a acuzat Statul Islamic de "crime de genocid" impotriva anumitor grupari etnice.

Sunt si voci care sustin insa ca acuzatiile diplomatului irakian trebuiesc tratate cu retinere, intrucat Statul Islamic nu are "piata de desfacere" pentru organe, in conditiile in care se duce un razboi global impotriva sa.Si un luptator al gruparii a negat acuzatiile, pe motiv ca Statul Islamic nu are timp sa colecteze organele celor pe care ii ucide. "Oamenii sunt impuscati in cap, decapitati, corpurile lor aruncate in desert, altii lasati pe campul de lupta si altii aruncati in puturi. Luptatorii nu au timp pe campul e lupta sa se opreasca sa stranga trupurile propriilor camarazi. Asa ca nu am avea timp sa colectam trupurile celor pe care ii ucidem, sa le recoltam organele si sa le vindem", a spus acesta.

Militantul a mai aratat ca fondurile astfel obtinute de grupare ar fi "maruntis" comparativ cu ce nevoi are armata jihadista. Unele din sursele de finantare ale Statului Islamic sunt vanzarea de petrol din puturile aflate in teritoriile ocupate, taxarea godspodariilor si afacerilor din localitatile pe care le-a ocupat in Irak si Siria, vanzarea de antichitati si altele.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 13549 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
aveti idee unde se fac aceste transplanturi...???
eu am o "banuiala" ca pe la cei mai buni "prieteni"ai hamerlocilor arabia sudita,qatar,poate si Israel.....!!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor