Motivele pentru care tinerele din Occident aleg sa devina mirese ale Statului Islamic

Vineri, 29 Mai 2015, ora 12:37
11265 citiri
Motivele pentru care tinerele din Occident aleg sa devina mirese ale Statului Islamic
Foto: Captura Youtube/DoEgypt

Motivele pentru care femeile din Occident aleg sa devina mirese ale Statului Islamic sunt mai numeroase si mai complexe decat se credea.

Un studiu efectuat de Institutul de Dialog Startegic in cooperare cu Centrul International de Studiu al Radicalizarii de la King's College din Londra arata ca femeile sunt atrase de Statul Islamic de un numar de factori, cum ar fi dorinta de izolare sau faptul ca au impresia ca numeroase pericole ameninta comunitatea musulmana si ele pot juca un rol in apararea ei.

Mai mult, promisiunea ca vor avea o legatura foarte stransa cu celelalte femei de acolo joaca un rol extrem de important in decizia luata de adolescentele care se simt marginalizate in societatile occidentale.

Promisiunile Statului Islamic pentru tinere: Dragoste, aventura, cazare gratis si... pachet cu oua si conserve

Cercetarea citata de Washington Post arata ca in jur de 550 de femei occidentale traiesc in teritoriile controlate de Statul Islamic, unde principala lor responsabilitate este sa fie bune sotii si bune mame.

Unele dintre ele si-au exprimat dorinta de a lupta umar la umar cu barbatii, dar asta nu este permis in interpretarea promovata de jihadistii de la ISIL a legii sharia.

Nu in ultimul rand, femeile devenite deja mirese ale Statului Islamic joaca un rol crucial in raspandirea propagandei si recrutarea altor si altor femei.

De ce se lasa tinerele pacalite pentru a deveni mirese in Statul Islamic - mesaj cutremurator al parintilor unei fete

"ISIL a permis crearea unei retele de 'soli' care sa promoveze si sa raspandeasca in toate colturile Pamantului mesajul si viziunea lor asupra lumii", se arata in raport.

Un studiu de caz este cel al surorilor Salma si Zahara Halane, cunoscute drept "gemenele teroriste" din Marea Britanie. Ele le incurajau si le invatau pe femei sa fuga spre teritoriile Statului Islamic si le ofereau asistenta in acest parcurs, raspunzandu-le la intrebari si aratandu-le cum sa se ascunda de autoritati.

Sfaturi pentru parinti: Cum sa impiedice fetele sa se alature jihadistilor de la Statul Islamic

Folosind retele sociale cum ar fi Facebook, Twitter, Tumblr sau Ask.fm, cercetatorii au monitorizat in jur de 100 de femei din 15 tari despre care cred ca locuiesc in teritoriile ISIL si sunt mirese ale jihadistilor. Majoritatea au intre 18 si putin peste 20 de ani, iar cea mai tanara are 13 ani.

"In mediul online, o astfel de uniune este simbolizata printr-o imagine cu un leu si o leoaica. Asta inseamna ca femeia a gasit un sot puternic si curajos, dar are si rolul manipulator de a induce ideea ca daca urmeaza acest drum femeia devina si ea puternica si importanta", mai puncteaza raportul.

Tinerele sunt sfatuite sa se marite cat mai repede dupa ce ajung la destinatie, insa ele sunt constiente de faptul ca mariajul nu va fi unul de durata. Elcoventa in acest sens este o fotografie postata de Shams, o doctorita din Malaezia devenita mireasa jihadista, care la descriere a scris "Casatoria in tinutul Jihadului: Pana cand martiriul ne va desparti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#adolescente mirese Stat Islamic, #motive plecare femei Stat Islamic , #Statul Islamic