Noi dezvaluiri despre prabusirea Statului Islamic: Luptatorii aduc scutiri medicale false ca sa nu fie trimisi pe front

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 11:58
14093 citiri
Noi dezvaluiri despre prabusirea Statului Islamic: Luptatorii aduc scutiri medicale false ca sa nu fie trimisi pe front
Foto: Hepta.ro

Unii luptatori ai Statului Islamic incearca sa obtina scutiri medicale false pentru a nu mai fi trimisi pe front, iar organizatia nu mai reuseste sa recruteze noi combatanti, motiv pentru care a emis chiar o amnistie generala pentru dezertori.

Concluziile au fost desprinse din documente interne ale organizatiei teroriste, obtinute de Aymenn al-Tamimi, cercetator la Middle East Forum, un think tank de la Washington, relateaza CNN.

Al-Tamimi a analizat documentele obtinute de la activisti, jurnalisti si fosti rezidenti din zonele controlate de ISIL, unele datand chiar din martie, si a ajuns la concluzia ca organizatia terorista se confrunta cu o penurie de combatanti si alte resurse.

Jihadistii saracesc - Statul Islamic impune taxe absurde ca sa faca rost de bani

Documentele prezinta directive interne, precum cea de reducere a consumului de energie si cea ca membrii sa nu mai foloseasca masinile oficiale in scopuri personale.

De asemenea, sunt trecute incercarile esuate de a recruta combatanti noi inainte de infrangerile de la al-Shaddadi si Palmira (Foto).

In octombrie anul trecut, ISIL a emis chiar o amnistie generala pentru dezertori, sperand sa-si intregeasca astfel randurile, care se raresc si pentru ca unii luptatori vin cu scutiri medicale false pentru a ramane acasa. Si aceste scutiri sunt greu de obtinut, pentru ca medicii fug din zonele controlate de Statul Islamic din cauza relelor tratamente.

Soldatii ISIL primesc solda 50 de dolari pe luna si sume suplimentare pentru fiecare sotie (50 de dolari), fiecare copil (35 de dolari), fiecare sclava sexuala (50 de dolari), fiecare copil facut de o sclava sexuala (35 de dolari), fiecare parinte pe care il au in intretinere (50 de dolari) si pentru alte persoane pe care le au in intretinere (cate 35 de dolari), se arata in documentele citate.

Cum se dau salariile in Statul Islamic: Ai sclava sexuala, primesti bonus

Totodata, s-a aflat ca luptatorii Statului Islamic au suferit o taiere a remuneratiei de 50%.

Documentele citate intaresc spusele adjunctului comandantului coalitiei conduse de SUA impotriva Statului Islamic, Peter E. Gersten, care marti declara de la Bagdad ca ISIL a pierdut pana la 800 de milioane de dolari, bani cash, distrusi in lovituri aeriene ale coalitiei.

Cum a pierdut Statul Islamic 800 de milioane de dolari

El a mai spus ca numarul luptatorilor straini care se alatura ISIL a scazut de la 1.500 - 2.000 pe luna la 200.

"Barbatii si femeile din coalitie lupta zilnic pentru a distruge acest cancer, dar trebuie sa intelegem ca aceasta lupta cere rabdare si timp", a spus Gersten.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Statul Islamic lipsuri bani soldati , #Statul Islamic