O baza din patria mafiotilor, punct cheie in razboiul cu Statul Islamic

Marti, 23 Februarie 2016, ora 07:34
3978 citiri
O baza din patria mafiotilor, punct cheie in razboiul cu Statul Islamic
Foto: Facebook/NAS Sigonella

Italia este de acord sa lase sa decoleze de pe teritoriul ei drone pentru a apara fortele conduse de SUA impotriva Statului Islamic in Africa de Nord, a declarat luni un oficial din Ministerul Apararii italian.

Acordul acopera doar misiuni defensive si nu actiuni ofensive, cum ar fi atacul asupra unei tabere de antrenament a jihadistilor la Sabratha in Libia, care a ucis zeci de persoane saptamana trecuta, relateaza Reuters.

Italia va decide daca va autoriza decolarea dronelor de la baza aeriana Sigonella din Sicilia de la caz la caz si numai daca scopul fiecarei misiuni este de a proteja personalul pe teren.

Nicio cerere nu a fost facuta pana acum pentru utilizarea dronelor si ele nu au fost inarmate, a precizat oficialul, care a cerut sa nu ii fie mentionat numele.

Responsabilii americani incearca sa convinga Italia sa le permita sa efectueze astfel de operatiuni de la baza aeriana Sigonella (foto) de mai mult de un an, potrivit Wall Street Journal, citat de Reuters.

Cu toti ochii atintiti pe Siria, Statul Islamic cucereste o alta tara

Statul Islamic exploateaza haosul din Libia, unde doua guverne rivale isi disputa puterea de la rasturnarea lui Moammar Gaddafi in 2011, pentru a stabili baze si efectua raiduri atat in Libia, cat si in Tunisia vecina.

Razboi cu Statul Islamic: SUA si aliati europeni pregatesc o interventie militara in Libia

Atacul SUA de saptamana trecuta asupra unei astfel de baze, la Sabratha, in apropiere de granita tunisiana, l-a vizat pe Noureddine Chouchane, un militant tunisian avand legatura cu doua raiduri din Tunisia ce au facut zeci de morti, majoritatea turisti. Aparatul de zbor care a efectuat acest atac a decolat de la o baza din Marea Britanie, aminteste Reuters.

Statul Islamic, bombardat de avioanele americane in Libia: Zeci de jihadisti ucisi (Video)

Italia a declarat in repetate randuri ca nu va lua parte la lovituri militare in Libia fara solicitarea expresa a unui guvern recunoscut.

Responsabilii americani fac presiuni pentru ca dronele destinate operatiunilor ofensive ca cea de la Sabratha sa decoleze din Sicilia, dar oficialii italieni le-au ignorat pana acum, de teama opozitiei interne, potrivit Wall Street Journal.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Italia drone Statul Islamic Libia, #Italia atacuri Statul Islamic, #Sicilia drone Statul Islamic , #Statul Islamic