O tendinta ingrozitoare a Statului Islamic: "Bebelusi jihadisti" cu arma in mana si imbracati in teroristi

Luni, 20 Iulie 2015, ora 09:54
6386 citiri
O tendinta ingrozitoare a Statului Islamic: "Bebelusi jihadisti" cu arma in mana si imbracati in teroristi
Foto: Hepta.ro

O tendinta infioratoare a luat recent amploare in randul militantilor Statului Islamic. Jihadistii posteaza pe retelele sociale fotografii cu "bebelusi jihadisti", care tin arme in mana sau sunt imbracati astfel incat sa semene cu tatii lor teroristi.

O fotografie postata pe reteaua sociala VKontakte din Rusia infatiseaza un copil care se uita zambitor spre camera, cu ochii caprui larg deschisi si o bluzita alba patata de mancare.

Copil de jihadist al Statului Islamic, cu un cap taiat in mana: Mama nu va fi iertata acasa

Ar putea fi o poza facuta de orice parinte mandru, doar ca tatal acestui copil este un jihadist care si-a imbracat micutul sa arate exact ca el, relateaza Radio Free Europe.

Tatal sau, un luptator al Statului Islamic din Kazahstan pe nume Artiom, a legat o bandana neagra in jurul capului celui mic. Pe bandana sunt inscriptionate, cu alb, aceleasi mesaje ca pe steagul ISIL: shahada islamica, adica declaratia jihadista de credinta.

Artiom nu este singurul militant jihadist vorbitor de limba rusa care a postat, in ultima perioada, poze cu "bebelusi ai Statului Islamic" pe reteaua de socializare. Publicarea pe Internet a fotografiilor cu bebelusi a devenit o tendinta cumplita in randul jihadistilor veniti din Rusia si Asia Centrala.

O australianca si-a lasat copiii si a plecat la Statul Islamic - altele vor sa o urmeze

Faptul ca militantii Statului Islamic din Siria si Irak au copii nu este deloc surprinzator, avand in vedere ca luptatorii straini se stabilesc aici si sunt incurajati sa se casatoreasca. Totusi, multi altii, cum ar fi Artiom, si-au adus copiii cu ei in regiunile controlate de extremisti.

Insa militantii se folosesc acum de acesti bebelusi pentru a arata ca sunt "buni jihadisti". Fenomenul este raspandit in special printre luptatorii nord-caucazieni din factiunea cecena a Statului Islamic, Katibat al-Aqsa.

Un militant cecen, Mansur Shishani, a fost fotografiat in luna mai alaturi de fiul sau, pe nume Askhab. Ambii tin arme in mana. Un alt combatant Katibat al-Aqsa, Zakaria Kureish, a postat online o poza cu cei doi bebelusi ai sai, alaturi de mesajul "Copiii mei cresc in califat", un cuvant folosit de Statul Islamic pentru a desemna teritoriile pe care le controleaza.

Insusi liderul organizatiei Katibat al-Aqsa, un cecen pe nume Abu Umar Grozny, s-a fotografiat alaturi de fiica sa, care purta pe cap o bandana cu model de camuflaj.

Profita de copiii lor pentru recrutare

Militantii Statului Islamic se folosesc de fotografiile cu "bebelusii jihadisti" pentru recrutare. Pozele cu copii in costume militare si bandane islamiste pe cap sau cu arme in mana sunt folosite pentru a-i atrage pe potentialii luptatori care n-au ajuns inca in Siria sau Irak.

Mesajul este clar si grotesc: in teritoriile controlate de ISIL, pana si bebelusii pun mana pe arme si, implicit, sunt mai viteji decat cei care stau acasa si nu lupta.

Statul Islamic, antrenament sinistru: Invata despre bombe aruncand in aer bebelusi

Un militant din Daghestan pe nume Muslim Derbentsky, care pretinde ca se afla in orasul irakian Ramadi, a postat imaginea unui bebelus cu o arma pe site-ul Vkontakte, pe 27 iunie. Sub fotografie, jihadistul a scris: "Unde sunt barbatii??? In numele lui Allah!!!...Daca esti barbat, ridica-te si salveaza-ti ummahh-ul (comunitatea globala de musulmani) ".

Viitorul copiilor din aceste fotografii este trist. Ei sunt antrenati si indoctrinati de la varste fragede. In cazul in care Statul Islamic nu va fi invins pana cand acesti copii vor deveni adolescenti, ei vor ajunge probabil pe campul de lupta, unde risca sa fie ucisi.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#copii Statul Islamic, #bebelusi Statul Islamic, #bebelusi jihadisti Statul Islamic, #copii arme Statul Islamic , #Statul Islamic