Pentagonul dezvaluie costurile colosale ale luptei cu Statul Islamic

Vineri, 20 Martie 2015, ora 09:41
3305 citiri
Pentagonul dezvaluie costurile colosale ale luptei cu Statul Islamic
Foto: Hepta.ro

Armata SUA a lansat, din august anul trecut, 2.320 de atacuri aeriene impotriva jihadistilor de la Statul Islamic, distrugand tinte precum tancuri, rafinarii sau tabere ale gruparii teroriste.

Costul total al acestor operatiuni este de 1,83 de miliarde de dolari, se arata intr-o declaratie de joi a Pentagonului, citata de Reuters.

Isi construiesc jihadistii de la ISIL o armata din drone kamikaze?

Armata americana a efectuat 80% din raidurile coalitiei internationale care lupta impotriva Statului Islamic. In total, coalitia a efectuat 2.893 de atacuri aeriene (1.631 in Irak si 1.262 in Siria), lovind 5.314 de obiective.

O viata de teroare, sub jihadistii de la ISIL: Teroristii al Qaida erau ingeri pe langa demonii astia

Tari precum Statele Unite ale Americii, Australia, Belgia, Canada, Danemarca, Franta, Iordania, Olanda si Marea Britanie efectueaza lovituri aeriene in Irak. In Siria, jihadistii sunt atacati de SUA, Bahrain, Iordania, Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite. In total, peste 60 de tari se afla in coalitia impotriva Statului Islamic.

Purtatorul de cuvant al Pentagonului, colonelul Steve Warren, a confirmat ca fortele americane si irakiene au lansat si fluturasi in Mosul, ca parte a efortului de a-i convinge pe locuitori sa nu ii mai sprijine pe teroristi.

Atacurile aeriene ale coalitiei au lovit 73 de tancuri si au distrus, de asemenea, 282 de vehicule blindate care fusesera capturate de jihadisti de la fortele irakiene.

Marturiile unui luptator din Statul Islamic: Indoctrinarea, antrenamentele si violul, ca dar de la Dumnezeu

Oficialul de la Pentagon a mai spus ca au mai fost distruse 1.003 posturi de lupta ale jihadistilor si 87 de puncte de colectare a petrolului. Dupa aceste atacuri, a subliniat Warren, vanzarea de petrol nu mai este principala sursa de venit a teroristilor.

Intre 4 august 2014 si 18 martie 2015, Pentagonul a cheltuit aproximativ 1,83 miliarde dolari pentru aceste atacuri, o medie de aproximativ 8,5 milioane dolari pe zi, a conchis Warren.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#pret atacuri SUA ISIL, #cost atacuri aeriene Statul Islamic, #Pentagon lupta jihadisti ISIL , #Statul Islamic