Povestea cumplita a doua neveste scapate din ghearele Statului Islamic: Despre regrete si spaima ca vor fi gasite

Luni, 20 Aprilie 2015, ora 10:18
7593 citiri
Povestea cumplita a doua neveste scapate din ghearele Statului Islamic: Despre regrete si spaima ca vor fi gasite
Foto: Hepta.ro

Doua femei, sotii ale jihadistilor de la Statul Islamic, se tem pentru viata lor dupa ce au reusit sa scape din mainile extremistilor evadand din orasul sirian Rakka si intrand ilegal pe teritoriul Turciei.

Femeile faceau parte din politia feminina a Statului Islamic, cunoscuta sub numele de al Khansa Brigade, si erau casatorite cu doi islamisti ISIL, iar acum se ascund in sudul Turciei, au declarat acestea pentru Sky News.

Ele au evadat din Rakka, o fortareata a Statului Islamic, la inceputul acestui an, insa le este teama ca militantii ISIL le vor cauta si le vor gasi.

Noi imagini video cu cele trei "neveste jihadiste" date disparute la Londra

Doaa, in varsta de 20 de ani, a plecat din Siria dupa ce sotul sau a murit in timp ce comiteau un atac sinucigas. Tanara a marturisit ca ajunsese chiar sa il iubesca pe acest barbat, dupa ce jihadistul a convins-o ca viata in Statul Islamic este calea cea buna.

Rolul sau in brigada din care facea parte era sa se asigure ca femeile care nu respecta regulile stricte ale Statului Islamic sunt pedepsite. Doaa se ocupa personal inclusiv de biciuirea acestor fete.

"Daca o femeie incerca sa scape din arest, atunci era pedepsita cu 60 de lovituri de bici. In ceea ce priveste vestimentatia, daca femeile nu purtau abaya (un voal islamic pana in pamant) sau mergeau pe tocuri, erau pedepsite cu 40 de lovituri de bici", a detaliat ea, marturisind ca acum regreta tot ce a facut.

"Ce ma supara cel mai tare este ca le biciuiam pe femeile batarne care nu purtau hainele potrivite. Erau precum niste mame. Da, fetele ar trebui sa poarte hainele indicate, dar nu si femeile in varsta. Le biciuiam si le umileam", a povestit Doaa, care nu este numele sau real.

Politia feminina a Statului Islamic a fost infiintata anul trecut de catre gruparea terorista pentru a le pedepsi pe femeile care nu respecta regulile stricte ale asa-zisului califat, printre care sa fie acoperite in totalitate cand ies in public si sa fie insotite in permanenta de un barbat.

Luptatoare straine in brigada

Pentru a face parte din al Khansa Brigade, femeile erau antrenate timp de patru saptamani si erau platite cu aproximativ 70 de lire sterline pe luna.

Umm Ous, cealalta tanara care a evadat si a fugit in Turcia, a dezvaluit ca a cunoscut multe femei straine in brigada, din Europa sau chiar din Japonia. In timp ce femeile arabe aveau posturi de conducere, cele de alta entnie nu ocupau functii importante.

Tanara a vorbit despre o luptatoare britanica, cunoscuta sub numele de Umm Bakr, care are in jur de 23 de ani.

"A venit in Rakka pentru ca este un oras al Statului Islamic, unde religia este cea reala. Toate veneau sa lupte impotriva necredinciosilor. Se rugau si tineau post", a declarat Umm Ous.

Marturii din capitala Statului Islamic: E o mare inchisoare. Problema nu e cum intri, ci cum iesi

Ca multe femei din Rakka, aceasta fusese casatorita fortat cu un luptator al Statului Islamic. Primul sau sot a fost un comandant ISIL turc, care a murit in lupta. Apoi, parintii ei au casatorit-o cu un militant egiptean.

Umm Ous a recunoscut ca nu i-a iubit pe niciunul dintre ei. "M-am maritat pentru ca erau singurii disponibili si pentru ca situatia nu permitea altceva", a spus ea, adaugand ca nici macar nu a fost vorba despre casatorii reale.

"Cel mai mult stateam acasa la parintii mei, pentru ca el nu era prin preajma prea des. Se purta normal, statea acasa cate doua-trei zile, dupa care se intorcea la lupta. Intr-un an, cred ca l-am vazut abia o luna cumulat", a precizat tanara.

Poate ca au scapat din ghearele Statului Islamic, insa Doaa si Umm Ous nu sunt in totalitate libere. Acum stau ilegal in Turcia si sustin ca luptatorii ISIL le cauta. Nici nu-si pot imagina ce vor pati cand le gasesc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#neveste Statul Islamic, #neveste Statul Islamic evadat, #neveste Statul Islamic povesti , #Statul Islamic