Povestea cutremuratoare a unei tinere yazidi, vanduta ca sclava sexuala Statului Islamic

Miercuri, 02 Septembrie 2015, ora 18:14
16662 citiri
Povestea cutremuratoare a unei tinere yazidi, vanduta ca sclava sexuala Statului Islamic
Foto: Hepta.ro

Tinerele yazidi sunt traficate ca sclave sexuale de militantii Statului Islamic, iar una dintre fetele care au scapat din mainile acestora povesteste care este tratamentul la care sunt supuse acestea.

Jinan, in varsta de 18 ani, a fost capturata de militantii islamisti la inceputul anului 2014, insa a reusit sa evadeze trei luni mai tarziu, scrie Daily Mail.

Fata a scris o carte despre calvarul prin care a trecut in mainile luptatorilor islamisti.

Marturii cutremuratoare: Sclavele yazidi ale Statului Islamic, violate in grup in public de extremisti

Adolescenta a povestit despre ziua in care a fost rapita de Statul Islamic, fiind apoi torturata, abuzata si pusa in lanturi in soarele dogoritor, fiind obligata sa bea apa infestata de soareci.

Jinan spune ca islamistii conduc o piata internationala a sclaviei sexuale, unde femeile crestine si yazidi sunt tranzactionate precum animalele.

Vandute goale, la licitatie: Povestea cutremuratoare a virginelor yazidi, facute sclave in Siria

Fata a fost rapita cand luptatorii Statului Islamic au devastat satele yazidi din nordul Irakului, anul trecut, fiind tinuta prizoniera in orasul Mosul. Ea povesteste cum extremistii consumau droguri in mod regulat si cum fetele cele mai frumoase de la pietele de sclave erau rezervate pentru comandantii gruparii sau pentru "clientii" bogati din tarile din Golf.

Dupa ce a fost rapita, a fost cumparata de doi barbati - un fost politist si un imam -, in Mosul. "Ne-au torturat, au incercat sa ne converteasca cu forta. Daca refuzam, eram batute. Uneori ne-au amenintat ca ne vor tortura cu curent electric. Acesti barbati nu sunt oameni. Se gandesc doar la moarte. Se drogheaza constant. Cauta razbunare impotriva tuturor. Spun ca intr-o zi Statul Islamic va domina intreaga lume", mai povesteste tanara.

Iadul prin care trec sclavele sexuale ale Statului Islamic: Violate fara mila, numele lor tras la sorti

Cartea scrisa de aceasta se numeste "Daesh's Slave", primul termen fiind un cuvant arab folosit pentru gruparea jihadista. Fata spune ca un barbat s-a plans de sclave, afirmand ca "aceasta are sanii mari. Dar vreau o yazidi cu ochi albastri si piele palida. Acelea sunt aparent cele mai bune. Sunt dispus sa platesc pretul".

Odata ce a fost vanduta, luptatorii vizitau casa unde era tinuta in fiecare zi, alaturi de alte prizoniere. Traficantii actionau ca intermediari intre proprietarii de sclavi si emirii care voiau sa cumpere femeile. Jinan sustine ca cei care veneau sa le cumpere inspectau femeile ca pe animale.

Povestea cutremuratoare a unei tinere yazidi: Vanduta ca sclava sexuala de catre Statul Islamic

Fata a auzit un traficant spunand ca "dau la schimb bruneta pe pistolul tau Beretta. Daca preferi sa platesti, pretul este 150 de dolari. Poti plati si in dinari irakieni".

Dupa ce a reusit sa fuga, cu ajutorul unui set de chei furate, Jinan a ajuns inapoi la sotul sau si traieste intr-o tabara de refugiati yazidi din Kurdistanul irakian.

Statul Islamic, despre sclavele sexuale: Sexul fortat nu e viol si ar trebui sa fie recunoscatoare

Eroii care isi risca viata pentru a salva sclave sexuale ale Statului Islamic

In luna mai, o fata yazidi de 17 ani a povestit cum ea si sora sa mai mica erau violate zilnic de jihadisti depravati, inainte de a fi amandoua vandute la o "licitatie de sclavi" din Siria. Multe femei care au scapat din ghearele Statului Islamic au povestit astfel cruzimea inimaginabila si abuzul sexual pe care le-au suferit in mainile luptatorilor Statului Islamic.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#tinere yazidi sclave sexuale, #yazidi sclave sexuale Statul Islamic, #sclave Statul Islamic , #Statul Islamic