Premiera la ONU: Consiliul de Securitate, preocupat de violentele asupra homosexualilor

Marti, 25 August 2015, ora 15:46
1351 citiri
Premiera la ONU: Consiliul de Securitate, preocupat de violentele asupra homosexualilor

Consiliul de Securitate al ONU a discutat despre violentele asupra persoanelor de orientare homosexuala comise in Siria si Irak de catre gruparea extremista Statul Islamic (SI), in cadrul primei reuniuni informale dedicate exclusiv apararii drepturilor acestei minoritati.

La reuniune - organizata de catre Statele Unite si Chile - au participat 13 dintre cei 15 membri ai Consiliului, dar si o serie de alte tari, care au discutat cu activisti in domeniul apararii drepturilor omului si victime, care au depus marturii.

Subhi Nahas, un sirian caruia Statele Unite i-au acordat azil, a spus Consiliului ca lesbienele, gay-ii, bisexualii si transsexualii (LGBT) au fost victimele unor violente din partea Guvernului sirian si ca gruparea Statul Islamic si-a intensificat atacurile impotriva lor.

"Dupa ce (Statul Islamic) a preluat controlul, a intensificat atacurile violente asupra unor persoane suspectate (ca ar face parte din comunitatea) LGBT, publicand imagini cu acestia", a declarat el.

"Cand au avut loc executiile, sute de oameni din orase, inclusiv copii, si-au exprimat bucuria ca la nunta. Daca o victima nu murea dupa ce era aruncata de pe o cladire, oamenii din oras o lapidau pana la moarte. Aceasta a fost si soarta mea", a continuat Nahas.

Strategia Occidentului pentru Statul Islamic, Hamas si alti teroristi: Sa se omoare intre ei, noi sa ne uitam

Simtindu-se terorizat in Siria, el a fugit in Liban, iar de acolo in Turcia. Dupa ce a continuat sa primeasca amenintari cu moartea in Turcia, a cerut azil in Statele Unite. El locuieste la San Francisco de trei luni.

Vietile cutremuratoare ale homosexualilor din Siria: Mai odioasa decat executiile ISIL este reactia privitorilor

"Va implor sa faceti tot ceea ce va sta in putere sa le oferiti minoritatilor sexuale si de gen - dar si altor refugiati vulnerabili - un refugiu in care sa se simta in siguranta", le-a spus el membrilor Consiliului de Securitate al ONU si reprezentantilor celorlalte state.

Dupa sesiunea de informare, Nahas le-a declarat jurnalistilor ca organizatia Statul Islamic isi face publicitate prezentandu-se drept "gardianul moral" al comunitatilor si ca incercand "sa le curete de perversi".

Jessica Stern, director executiv la International Gay and Lesbian Human Rights Commission, a precizat ca cel putin 30 de persoane au fost executate de Statul Islamic pentru "sodomie" si alte "ofense la adresa moralitatii".

Un inamic-surpriza al Statului Islamic jura sa ii distruga pe jihadisti: Suntem pregatiti de lupta

Ea a declarat ca este dificil sa se estimeze cat de raspandite sunt atacurile, deoarece minoritatilor din regiune le este frica sa ofere informatii, notand ca una dintre principalele surse de informatii a fost Statul Islamic, care posteaza imagini cu membri ai comunitatii LGBT executati pe Internet.

Statul Islamic a aruncat inca un homosexual de pe bloc: Ce au facut apoi jihadistii

Samantha Power, ambasador al Statelor Unite la ONU, a declarat ca reuniunea Consiliului de Securitate al ONU pe tema drepturilor persoanelor de orientare homsexuala a fost "un pas mic, dar istoric".

Cele doua tari membre ale Consiliului de Securitate care nu au participat la reuniune sunt Angola si Ciad. Alti patru membri ai Consiliului - China, Rusia, Nigeria si Malaysia - au fost prezenti la reuniune, dar nu au avut nicio interventie.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...
Comentarii
Huzum
rank 2
Sa nu gresesc dar ONU a devenit
Vintage
rank 5