Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Puii Statului Islamic. Cum sunt copiii educati in scoala Jihadului

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 11:09
4161 citiri
Puii Statului Islamic. Cum sunt copiii educati in scoala Jihadului
Foto: The Independent

In teritoriile ocupate de jihadisti, copiii sunt fortati sa se uite la decapitari si torturi, sa se antreneze in folosirea armelor de foc si primesc lectii zilnice despre o credinta extremista.

Statul Islamic a pus in circulatie inregistrari video si imagini care dezvaluie viata in "scoala Jihadului", unde copiii sub 10 ani sunt incurajati sa traga cu Kalasnikovul si sunt invatati cu ororile razboiului, arata The Independent.

Una dintre inregistrari, postata pe YouTube, se numeste "Puii Statului Islamic". Pe fundal, o voce se lauda, in araba, ca acesti "pui" sunt fermi in credinta lor islamica, dar si loiali fata de Statul Islamic.

Cum le ademeneste Statul Islamic pe adolescente - din "mirese ale jihadului" ajung sclave sexuale

Copiii stau in fata unui profesor care a ramas neidentificat si sunt intrebati despre principiile si invataturile Islamului, in cadrul unei lectii de religie. Inregistrarea e intrerupta de interviuri si fragmente in care copiii din scoala canta si vorbesc, langa arme Kalasnikov.

Un alt clip, postat sub titlul "Mesaje din tara bataliilor finale", pare sa fie o inregistare de la o ceremonie de absolvire a scolii. Copiii sunt aliniati inaintea unei scene, ascultand un vorbitor, in timp ce parintii lor privesc.

Inregistrarea a fost produsa de Al-I'tisaam Media, o companie care produce oficial materiale media pentru Statul Islamic si care se concentreaza pe promovarea societatii ideale din teritoriul cucerit de jihadisti.

Primul material este punctat de imagini violente si sangeroase cu operatiunile militare ale militantilor, iar copiii care au reusit sa scape cu familiile lor din zona au povestit ca erau obligati sa le vada.

"Vederea unor oameni mascati si inarmati pe scena, care ii educa pe copii, este evident un element cauzator de stres. Aceste asa zise inregistrari inspirationale sunt de fapt o dovada evidenta ca ISIL ii jefuieste pe tineri de copilaria lor, spalandu-le creierul si expunandu-i unor pericole teribile", spune Kristyan Benedict, de la Amnesty International.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Statul Islamic educare copii Jihad, #Statul islamic copii educatie extremista, #Statul islamic scoala jihad copii , #Statul Islamic