Scrisoare tulburatoare a americanului care urmeaza sa fie decapitat de Statul Islamic: Mi-e frica sa mor

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 11:48
8018 citiri
Scrisoare tulburatoare a americanului care urmeaza sa fie decapitat de Statul Islamic: Mi-e frica sa mor

Parintii ostaticului american care ar urma sa fie decapitat de militantii Statului Islamic, Peter Kassig, au publicat, luni, o scrisoare primita de la fiul lor, din captivitate.

Tanarul voluntar le-a spus atunci parintilor sai, Ed si Paula Kassig, din Indianapolis, ca ii este "frica sa moara" si ca il intristeaza faptul ca experienta oribila prin care trece provoaca o mare suferinta familiei sale, arata BBC.

Recent, Statul Islamic a dat publicitatii o inregistrare cu decapitarea unui britanic, Alan Henning, al patrulea ostatic occidental ucis in ultimele saptamani. In inregistrare se arata ca Peter Kassig, de 26 de ani, care s-a convertit la islam in captivitate si a adoptat numele Abdul Rahman, va fi urmatorul.

Statul Islamic a mai decapitat un britanic in Siria

Al Qaida a incercat sa-l elibereze pe britanicul decapitat de Statul Islamic

Parintii tanarului au declarat ca au decis sa faca publice mai multe pasaje ale scrisorii primite in iunie, "pentru ca lumea sa inteleaga de ce noi si atat de multa lume il iubim si il admiram".

In scrisoare, Kassing a notat: "Sunt, fireste, destul de speriat ca voi muri, insa partea cea mai dificila este ca nu stiu exact ce se va intampla, dar tot sper si ma intreb daca ar trebui sa am chiar si cea mai mica speranta. Sunt foarte trist ca mi s-au intamplat toate aceste lucruri si pentru suferinta pe care am provocat-o pentru voi, cei de acasa.

Daca voi muri, ma gandesc ca veti putea macar sa va alinati cu gandul ca m-am dus din aceasta lume ca rezultat al faptului ca am incercat sa ii ajut pe cei aflati la nevoie si sa le mai usurez suferinta. In ceea ce priveste credinta mea, sa stiti ca ma rog in fiecare zi si nu sunt revoltat in legatura cu situatia in care am ajuns". In final, Kassig le spune parintilor sai ca ii iubeste.

Apelul parintilor

Parintii lui Peter Kassig au facut, duminica, un apel emotionant pentru eliberarea lui, intr-o inregistrare video in care subliniaza munca sa in slujba cauzei siriene si convertirea sa la islam.

Apel disperat: Parintii americanului care urmeaza sa fie decapitat de ISIL cer eliberarea lui

Ed si Paula Kassig au povestit ca tanarul lucra la o organizatie umanitara, infiintata in 2012 pentru ajutorarea refugiatiilor din Siria.

In inregistrare, Paula Kassig se adreseaza fiului ei, caruia ii spune ca spera sa il mai vada. "Suntem atat de mandri de tine si de munca ta pentru ajutorarea poporului sirian", spune ea. Ed Kassig, care e profesor, arata in mesaj ca fiul sau nu poate controla politica Statelor Unite.

"E dincolo de puterea noastra. Noi am cerut guvernului nostru sa isi schimbe conduita, dar, precum fiul nostru, nu avem mai mult control asupra guvernului SUA decat aveti voi in venirea zorilor", spune tatal ostaticului american.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#american decapitare Statul Islamic, #american decapitare Statul Islamic scrisoare , #Statul Islamic