Sfaturi pentru parinti: Cum sa impiedice fetele sa se alature jihadistilor de la Statul Islamic

Luni, 23 Februarie 2015, ora 22:06
4209 citiri
Sfaturi pentru parinti: Cum sa impiedice fetele sa se alature jihadistilor de la Statul Islamic
Foto: Hepta.ro

Sara Khan, directorul Inspire, o organizatie de combatere a extremismului si aparare a drepturilor femeilor, le transmite parintilor ingrijorati ca fiicele lor ar putea fi atrasi de mirajul Statului Islamic sa le tina pasapoartele "sub lacat si cheie", pentru a-i impiedica sa li se alature militantilor jihadisti.

Directorul Inspire le-a cerut scolilor si familiilor sa conlucreze pentru a opri adolescentele sa fie ademenite in Siria si Irak de catre extremisti, cu ajutorul propagandei online, scrie The Independent.

Mirajul Statului Islamic: Cele trei "neveste jihadiste" au ajuns in Siria

"Parintii au nevoie de ajutor si cea mai practica sugestie pe care o pot face este sa tina pasaportul fiicei sub lacat si cheie", a subliniat Sara Khan.

Aceasta a precizat sa Statul Islamic reuseste acolo unde alte grupari jihadiste au esuat cu ajutorul unei campanii "foarte agresiva" pe retelele sociale, care vizeaza in mod deliberat tinerele.

Unul dintre modurile prin care fetele musulmane sunt atrase este prin a le spune ca aderarea la Statul Islamic si combaterea "razboiului Occidentului impotriva islamului" reprezinta o obligatie religioasa.

Eleve britanice, plecate sa sustina Statul Islamic in Siria

"Le-am numit mirese jihadiste, insa acestea sunt tinere fete de 15 sau 16 ani", a adaugat directorul Inspire, adaugand ca fetele cred ca vor fi cu barbati care le iubesc sincer.

Trei eleve din Londra au fugit in Turcia, iar de acolo se crede ca ar fi trecut granita cu Siria, pentru a se alatura gruparii teroriste Statul Islamic.

Shamima Begum, in varsta de 15 ani, Kadiza Sultana, 16 ani, si inca o adolescenta de 15 ani, toate eleve la Academia Bethnal Green, au zburat de pe aeroportul Gatwick, marti.

Cele trei fete nu au putut fi interceptate in Turcia si se crede ca au ajuns deja in teritoriile ocupate de Statul Islamic.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#fete Statul Islamic, #neveste Statul Islamic, #fete Marea Britanie Siria , #Statul Islamic
Comentarii
Poza GhitzaJihad
GhitzaJihad
rank 5
Poza Melody_Gardot
Melody_Gardot
rank 5
Cum sa le impiedici? poate doar sa le priponesti si tot fug de scapa