Statul Islamic ameninta cu decapitarea a peste 20 de ostatici

Autor: Ana Ilie
Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 19:16
5016 citiri
Statul Islamic ameninta cu decapitarea a peste 20 de ostatici

Frontul al-Nusra a amenintat, vineri, ca va executa soldatii libanezi tinuti ostatici impreuna cu gruparea Statul Islamic. Gruparea Frontul al-Nusra a avertizat ca trei politicieni libanezi anti-Statul Islamic vor fi vinovati de moartea ostaticilor.

Amenintarea a fost facuta prin intermediul unei inregistrari video obtinuta de la un cleric, Wissam al-Masri, care mediaza eliberarea celor 25 de politisti si soldati libanezi tinuti ostatici de Statul Islamic si Frontul al-Nusra, scrie Titlu. Patru ostatici au fost deja executati.

Inregistrarea a fost filmata intr-un camp. Se pot observa trei barbati in uniforme albastre, ingenunchind in fata unui terorist care ii tine cutitul la gat.

Un vorbitor neidentificat, cu capul acoperit, la fel ca si tovarasii sai, vorbeste in limba franceza si ameninta ca ostaticii vor fi executati.

Vorbitorul ataca politicienii libanezi pentru sprijinul acordat de acestia gruparii siite libaneze Hezbollah, ai carei luptatori il ajuta pe presedintele sirian Bashar al-Assad, in razboiul cu rebelii suniti - dintre care se distinge prin brutalitate gruparea Statul Islamic.

"Aliatilor Frantei in Liban - Hariri, Geagea si Jumblatt - Statul Islamic este in razboi cu Hezbollah, care se amesteca in treburile musulmanilor in Siria si ne-a ucis femeile si copiii", spune acesta, facand referire la fostul premier sunnit Saad Hariri, liderul crestin de dreapta Samir Geagea si seful comunitatii druze din Liban, Walid Jumblatt.

"Sunteti cu siguranta criminali, dar ati adaugat crimelor voastre colaborarea cu Hezbollah si transformarea armatei libaneze intr-o papusa in mainile Hezbollah, cu care oprima sunnitii", continua acesta.

Statul Islamic este o organizatie sunnita extremista care ii considera eretici pe siiti si duce impotriva acestora o campanie furibunda, in teritoriile pe care le-a ocupat in Irak si Siria.

Teroristii sunt dispusi sa schimbe cei peste 20 de ostatici libanezi cu prizonierii islamisti aflati in inchisorile libaneze.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...