Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Statul Islamic ar putea primi luptatori din China

Joi, 26 Februarie 2015, ora 20:52
3644 citiri
Statul Islamic ar putea primi luptatori din China
Foto: Uighur.nl

Statul Islamic continua sa atraga adepti si simpatizanti din intreaga lume, atat din Occident, cat si din Orient. Pe aceasta lista se inscriu si musulmanii uiguri din China.

Aflata la granita cu Pakistan si Afganistan, regiunea autonoma Xinjiang din extremul Occident al Chinei este locul unde traieste o mare populatie de etnici uiguri, care au ajuns astfel din nou in atentia presei, potrivit New Europe.

Autoritatile chineze sunt ingrijorate cu privire la faptul ca acesti etnici ar putea fi radicalizati de Statul Islamic in Siria si Irak.

Avertisment din SUA: 20.000 de straini lupta in Siria alaturi de Statul Islamic

Majoritatea uigurilor sunt musulmani si cei mai multi dintre ei vorbesc o limba turca. De asemenea se considera membri ai familiei de etnici turci. Timp de decenii, unii dintre ei au rezistat, uneori cu violenta, dominatiei chineze in aceste teritoriu.

Astazi, cel putin cateva sute de chinezi lupta alaturi de Statul Islamic in Siria si Irak, iar China incearca sa-i impiedice pe uiguri sa fuga din China pentru a se alatura gruparii jihadiste.

In plus, militantii uiguri sunt acuzati ca se antreneaza in Pakistan si Afganistan, existand o temere sporita ca cei care pleaca in strainatate s-ar putea intoarce intr-o zi pentru a lansa atacuri in China.

Printul Charles, despre tinerii britanici care lupta alaturi de Statul Islamic

Tentaculele Statului Islamic, in Spania: Prinsi ca recrutau tineri si arestati

In vara anului 2014, liderul Statului Islamic, Abu Bakr al Baghdadi, a transmis prin intermediul unui mesaj audio ca China se numara printre tarile unde drepturile musulmanilor au fost incalcate, adaugand ca printre membrii gruparii teroriste se numara si chinezi.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Statul Islamic uiguri musulmani, #Statul Islamic China , #Statul Islamic