Statul Islamic are arme chimice? Victimele sale prezinta urme ciudate pe corp (Video)

Autor: Ana Ilie
Luni, 24 August 2015, ora 09:37
2502 citiri
Statul Islamic are arme chimice? Victimele sale prezinta urme ciudate pe corp (Video)
Foto: Hepta.ro

Statul Islamic ar fi folosit un agent chimic intr-un atac in Siria, vineri seara. Luptatorii gruparii jihadiste ar fi folosit arme chimice intr-o lupta in apropiere de Alep.

O persoana a fost ucisa si zece ranite, scrie International Business Times.

Statul Islamic a patruns in localitatea Marea vineri noaptea, la cativa kilometri de Alep. Militantii au tras peste 50 de runde de artilerie in decurs de doua ore, din care unele contineau un agent chimic. Este pentru prima data cand Statul Islamic a fost acuzat ca foloseste un agent chimic intr-un atac in Siria.

Strategia Occidentului pentru Statul Islamic, Hamas si alti teroristi: Sa se omoare intre ei, noi sa ne uitam

Ranile victimelor pareau initial rani conventionale de srapnel, insa multi au dezvoltat simptome specifice razboiului chimic. Personalul medical de la spitalul din Marea a sesizat un miros neobisnuit venind dinspre ranile pacientilor. La cateva ore dupa atac, unii pacienti, inclusiv copii mici, aveau dificultati de respiratie, diaree, piele inrosita si ochi iritati.

Unele dintre victime au dezvoltat pustule mari, rosii, pline cu puroi, pe tot corpul, pana sambata. Unii pacienti au fost transferati la un spital din Turcia invecinata.

Nu se stie daca barbatul decedat in cursul atacului a murit ca urmare a ranilor provocate de srapnel sau din cauza agentului chimic.

Un inamic-surpriza al Statului Islamic jura sa ii distruga pe jihadisti: Suntem pregatiti de lupta

Incidentul survine dupa ce, saptamana trecuta, SUA au acuzat Statul Islamic ca a folosit gaz mustar impotriva trupelor kurde din Irak. Dupa un atac in localitatea Makhmour, aproximativ 600 de luptatori kurzi au prezentat simptome specifice unui atac chimic. Din testele efectuate de SUA pe mostrele obtinute de la kurzi s-a observat prezenta gazului mustar, a aratat generalul Kenvin J. Killea, seful operatiunii Inherent Resolve.

Atacurile declanseaza temeri ca jihadistii au obtinut gaz mustar in Irak si Siria, unde ambele guverne au stocuri din aceasta arma chimica interzisa.

"Noi chiar nu avem nevoie de un motiv in plus ca sa urmarim Statul Islamic si sa ii ucidem luptatorii de cate ori putem. Orice indiciu privind folosirea unui agent chimic, din perspectiva noastra, ne intareste pozitia ca acesta este un grup abominabil care va ucide fara discriminare, fara cod moral sau legal si fara retinere", a aratat Killea.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Stat Islamic atac arme chimice, #Stat Islamic gaz mustar , #Statul Islamic