Statul Islamic, arma secreta a SUA in Orientul Mijlociu?

Duminica, 22 Februarie 2015, ora 23:02
12320 citiri
Statul Islamic, arma secreta a SUA in Orientul Mijlociu?
Foto: IRNA

Statele Unite ar fi creat gruparea terorista Statul Islamic folosind combatantii suniti ca "armata secreta americana", pentru a destabiliza Orientul Mijlociu, sustine controversatul istoric american Webster Tarpley.

"Grupul terorist Statul Islamic este o armata secreta a Statelor Unite, iar liderul organizatiei, Abu Bakr al-Baghdadi, este un prieten apropiat al senatorului republican american John McCain", afirma Webster Tarpley.

Declaratiile sale au fost publicate de agentia iraniana de presa IRNA si au fost preluate apoi de Sputnik International, organ de presa controlat de Moscova, dar si de presa din Romania.

Statul Islamic: Venim la Roma sa aruncam homosexualii de pe turnul din Pizza

Tarpley, un critic al administratiilor americane, care a enuntat ipoteze conspirationiste si in cazul atentatelor din 11 septembrie 2001, sustine ca terorismul international este permis de Statele Unite.

"Daca ar vrea, Statele Unite ar putea opri orice conxiune la Internet a grupului terorist Stat Islamic...", sustine istoricul american.

Mai mult, acesta spune ca orasul libian Derna, bombardat recent de Egipt, dupa executarea de catre teroristi a 21 de crestini, ar fi "capitala mondiala a terorismului".

"Desi este un oras mic, din Derna au fost trimisi numerosi teroristi spre Irak si Siria", argumenteaza Tarpley.

Statul Islamic a pus mana pe arme americane - jihadistii, in Humvee si cu pusti M16

In opinia sa, fondurile folosite de Statul Islamic provin din Arabia Saudita, un aliat strategic al Statelor Unite in Orientul Mijlociu.

"Daca Statele Unite ar vrea intr-adevar sa distruga organizatia terorista ISIL, ar soma Arabia Saudita sa nu mai alimenteze cu armament teroristii din Irak si Siria.

In plus, Turcia ar putea distruge teroristii din Siria vecina in doar cateva saptamani, daca s-ar dori acest lucru", adauga istoricul american.

Pedepsele crunte ale Statului Islamic si Arabiei Saudite, izbitor de asemanatoare

Teroristul Zacarias Moussaoui, condamnat la inchisoare pe viata in Statele Unite pentru implicarea in atentatele din 11 septembrie 2001, a dezvaluit intr-o instanta din SUA, pe 3 februarie, ca membri ai familiei regale din Arabia Saudita au oferit sustinere organizatiei teroriste Al-Qaida.

Ambasada Arabiei Saudite la Washington a replicat considerand ca Moussaoui este un "criminal deranjat psihic".

Istoricul si jurnalistul american Webster Tarpley, in varsta de 68 de ani, s-a remarcat de-a lungul timpului prin critici la adresa administratiilor Statelor Unite si prin enuntarea unor ipoteze conspirationiste.

El este autorul cartii "9/11 Synthetic Terror: Made in USA" ("11 septembrie, Sinteza terorismului: fabricat in SUA").

Ce doreste cu adevarat Statul Islamic si cum se bazeaza pe Iisus

Grupul terorist sunit Stat Islamic ocupa teritorii din Irak, Siria si Libia, unde a proclamat un "califat islamic".

O coalitie internationala formata din zeci de tari si coordonata de Statele Unite a lansat raiduri aeriene impotriva organizatiei teroriste care s-a remarcat prin decapitarea a zeci de ostatici, inclusiv americani, britanici si francezi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Statul Islamic creat SUA, #Statul Islamic spionaj SUA, #teoria conspiratiei ISIL , #Statul Islamic
Comentarii