Statul Islamic distruge comoara dupa comoara - Mai ramane ceva din Palmira?

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 11:37
5469 citiri
Statul Islamic distruge comoara dupa comoara - Mai ramane ceva din Palmira?
Foto: Hepta.ro

Statul Islamic a publicat fotografii cu militantii sai care distrug parti din ruinele de la Palmira, in Siria.

In imaginile ajunse pe Internet se poate vedea cum sase statui sunt lovite cu ciocanul, in timp ce mai multi oameni privesc de pe margine, relateaza BBC.

Intre timp, ONU sustine ca multe dintre antichitatile luate de jihadisti din siturile din Irak si Siria au ajuns in mana unor colectionari din Marea Britanie. Din banii primiti se finanteaza extremismul si terorismul, a explicat un director UNESCO, Irena Bokova. Potrivit acesteia, distrugerile sunt "la o scara fara precedent", avand loc din Orientul Mijlociu pana in nordul Africii.

Un oficial sirian, Maamoun Abdelkarim, a declarat joi ca jihadistii au distrus, printre altele, si o statuie veche de 2.000 de ani. E vorba de un leu luat dintre ruinele de la Palmira.

Statuia avea trei metri si se crede ca e cea mai importanta distrugere pe care Statul Islamic a facut-o in acest sit.

In plus, 60% din partea veche a orasului sirian Alep, aflat in nordul tarii, a fost distrusa in luptele dintre fortele guvernamentale, rebeli si luptatorii Statului Islamic, in timp ce 20% din siturile arheologice din Irak se afla sub controlul jihadistilor.

Imagini revoltatoare cu Statul Islamic distrugand vestigiile din Palmira, vechi de 4.000 de ani (Video)

Palmira se afla sub controlul Statului Islamic de la sfarsitul lunii mai, existand temeri ca ruinele aflate in Patrimoniul UNESCO ar putea fi demolate, asa cum s-a intamplat in mai multe situri din Irak.

Luna trecuta, activistii sirieni au atras atentia ca jihadistii au plantat mine si material exploziv langa ruine, insa nu se stie cu certitudine daca acestia intentioneaza sa le distruga sau poate vor doar sa securizeze zona. In plus, muzeul Palmira a fost inchis de jihadisti, fiind plasate garzi in fata acestuia.

Statul Islamic, filmat in timp ce distrugea o minune a Antichitatii cu buldozere si explozibili (Video)

Ulterior, o saptamana mai tarziu, militanti ai Statului Islamic au publicat fotografii in care distrug obiecte vechi, langa Palmira, despre care spun ca sunt manifestari ale politeismului.

Statul Islamic mai distruge un loc istoric cu ciocane si mitraliere - Imagini ce scandalizeaza (Video)

Joi, alte imagini arata cum sunt distruse statui de la Palmira in Manbij, acestea fiind confiscate de la un traficant.

In februarie, militantii Statului Islamic au facut publica o inregistrare in care distrugeau obiecte vechi de mii de ani la muzeul din orasul irakian Mosul.

Fotografii: Hepta.ro

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#distrugeri Palmira Stat Islamic, #statui antice distruse Palmira, #stat islamic distruge ruine, #stat islamic distrugeri ruine , #Statul Islamic
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
wow...Ponta era pe acolo? cumpara artefacte pt Bombo?