Statul Islamic: Francez amenintat cu decapitarea in 24 de ore. Reactia Parisului

Autor: Ana Ilie
Marti, 23 Septembrie 2014, ora 08:24
5168 citiri
Statul Islamic: Francez amenintat cu decapitarea in 24 de ore. Reactia Parisului

O grupare jihadista putin cunoscuta pana acum din Nordul Africii, aliata a Statului Islamic, a rapit un cetatean francez in zona muntoasa a Algeriei, duminica.

Intr-o inregistrare video postata pe Internet luni, gruparea Jund al-Khilafah a spus ca Franta are la dispozitie 24 de ore pentru a opri atacurile impotriva Statului Islamic, altfel cetateanul sau va fi executat, scrie New York Times.

Rapirea lui Herve Gourdel, de 55 de ani, a fost confirmata de autoritatile franceze. Este pentru prima data cand un occidental este rapit de o grupare aliata a Statului Islamic in afara Siriei.

Daca aceasta tactica de rapire a occidentalilor pentru a pune presiune pe guvernele lor se extinde, atunci vor mai exista incidente similare si in tarile unde Statul Islamic are grupari sau luptatori care i-au jurat credinta, in alte regiuni din Africa, Orientul Mijlociu si Asia, scrie sursa citata.

Al Qaida, rugaminte pentru Statul Islamic: Eliberati britanicul care urmeaza sa fie decapitat

Statul Islamic a rapit deja cel putin 23 de cetateni occidentali. Dintre acestia, doi jurnalisti americani si un britanic au fost ucisi in fata camerelor de luat vederi.

Autoritatile franceze au anuntat ca toate serviciile statului francez au fost mobilizate pentru gasirea cetateanului rapit in Algeria.

La randul sau, ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a promis ca Franta va face tot ce ii sta in putinta pentru a-l elibera. "Dar o grupare terorista nu poate schimba pozitia Frantei", a aratat acesta. Franta, alaturi de SUA si o coalitie de state printre care si natiuni arabe, bombardeaza pozitiile Statului Islamic din Irak si Siria.

Rapitorii francezului invoca, in inregistrarea video, apelul lui Abu Mohammed al-Adnani, purtator de cuvant al Statului Islamic, lansat la sfarsitul saptamanii trecute pe Internet.

ISIL ameninta toti cetatenii tarilor care i se opun: Nu o sa va simtiti in siguranta nici in propriile dormitoare

"Daca puteti ucide un necredincios american sau european - in special un francez din cei dispretuitori si murdari - sau un australian, sau un canadian, sau orice alt necredincios dintre necredinciosii care poarta razboiul, inclusiv cetatenii tarilor care s-au alaturat unei coalitii impotriva Statului Islamic... ucideti-i in orice maniera sau fel, indiferent cum ar fi", indeamna Adnani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Statul Islamic francez rapit Algeria, #francez rapit Algeria , #Statul Islamic