Statul Islamic incearca sa doboare avioane britanice

Duminica, 25 Septembrie 2016, ora 15:57
5070 citiri
Statul Islamic incearca sa doboare avioane britanice
Foto: Facebook/Royal Air Force

Militantii Statului Islamic au incercat sa doboare avioane de lupta britanice cu rachete sol-aer, in timpul unei operatiuni in care aeronavele RAF au atacat intens pozitii jihadiste. Asta in timp ce fortele coalitiei internationale planificau sa demaraeze un asalt major impotriva orasului Mosul din Irak.

Recent, extremistii ISIL au revendicat doborarea mai multor aeronave, printre care un avion de razboi sirian si o drona americana, insa incercarile lor impotriva aviatiei britanice s-au dovedit a fi fara succes, potrivit The Independent.

Statul Islamic pregateste "iadul pe pamant" intr-un oras din Irak

Locotenentul general Mark Carleton-Smith a declarat ca fortele din coalitie cred ca Statul Islmic detine, printre alte tipuri de armament, si rachete sol-aer.

"Au existat informatii privind mai multe incercari (de doborare - n.red.) - cateva au implicat aeronave britanice - insa nu au fost pagube materiale, ca rezultat al sistemelor defensive cu care sunt dotate (avioanele - n.red.) si al tacticilor coalitiei. Ele detecteaza racheta atunci cand este lansata", a explicat oficialul militar.

Este prima recunoastere publica a riscului cu care se confrunta pilotii ce participa la campania militara impotriva Statului Islamic din Siria si Irak. Se crede ca extremistii au lansat atacuri sporadice impotriva avioanelor RAF pe tot parcursul acestui an.

CNN: Statul Islamic a atacat militarii americani cu arme chimice

La inceput se credea ca organizatia terorista detine doar rachete cu lansare de pe umar, de tipul celor folosite de insurgenti in razboiul din Irak. Insa, pe masura ce jihadistii au avansat, in 2014, in Siria si Irak, au pus mana pe arme mai sofisticate din depozitele guvernamentale, dar au si cumparat echipamente militare de la sustinatorii lor.

Operatiunea prin care se vrea inlaturarea Statului Islamic din Mosul va incepe in cateva saptamani, iar coalitia se pregateste intens pentru asta. Pana acum, doar avioanele britanice au atacat peste 100 de tinte din interiorul si din jurul orasului Mosul, in timp ce numarul total al loviturilor din Siria si Irak s-a ridicat la 1.000.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Statul Islamic doborat avioane britanici, #ISIL doborat avioane , #Statul Islamic
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Tovarășul Puțin ar trebui sa ii ajute pe kamarazii islamiști cu