Statul Islamic publica un nou clip infiorator cu ostatici: Barbatii cer ajutorul Canadei (Video)

Miercuri, 14 Octombrie 2015, ora 16:45
6335 citiri
Statul Islamic publica un nou clip infiorator cu ostatici: Barbatii cer ajutorul Canadei (Video)
Foto: Captura YouTube/Darthodieus

Sustinatorii Statului Islamic din Filipine au postat pe Internet un clip in care apar patru ostatici rapiti luna trecuta de catre militantii inarmati.

In inregistrare apar trei barbati care par a fi cetateni straini si care cer ajutorul guvernelor din Canada si Filipine. A patra persoana, o femeie filipineza, nu vorbeste deloc pe durata clipului, potrivit CNN.

Ostaticii sunt inconjurati de militanti mascati si inarmati, precum si de steaguri ale Statului Islamic si alte drapele jihadiste. Rapitorii nu isi dezvaluie identitatea in videoclip, insa este cunoscut faptul ca gruparea islamista Abu Sayyaf, afiliata Statului Islamic, opereaza activ in zona.

Statul Islamic ameninta SUA si Rusia cu atentate: "Porniti jihadul"

Clipul ii ilustreaza pe cei patru ostatici, trei barbati si o femeie, stand unul langa altul pe pamant. Cel putin opt barbati inarmati purtand esarfe ca sa isi acopere fetele stau in spatele lor.

Unul dintre barbati, Robert Hall, le spune apropiatilor ca este sanatos, dar ca atat el, cat si ceilalti ostatici sunt in pericol. Apoi isi roaga rudele si prietenii sa ia legatura cu guvernele din Canada si Filipine si sa le ceara sa opreasca operatiunile militare din provincia Mindanao, astfel incat negocierile sa poata incepe.

Urmeaza randul altui ostatic, Kjartan Sekkingstad, proprietarul hotelului Oceanview Marina, de unde au fost rapite cele patru persoane. Acesta repeta discursul lui Robert Hall si avertizeaza ca, daca solicitarile gruparii nu primesc un raspuns, ostaticii risca sa fie ucisi.

Statul Islamic il vaneaza pe soldatul american care l-a omorat pe bin Laden

Camera de filmat se indreapta catre al treilea barbat. Un militant ii tine cu o mana capul, iar in cealalta mana are o maceta. Victima spune ca numele sau este John Ridsdel si confirma ca au fost rapiti de la Oceanview Marina din Insula Samal, cerand, de asemenea, ajutorul guvernelor celor doua tari.

Un purtator de cuvant al Fortelor Armate din Filipine, colonelul Restituto Padilla, le-a spus jurnalistilor, miercuri, ca autoritatile au vazut inregistrarea, iar in aceste momente o analizeaza.

Acesta a precizat ca rapitorii nu au cerut inca o recompensa si ca guvernul filipinez "face tot ce poate si se coordoneaza cu toate agentiile implicate la nivel local si in afara tarii".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ostatici Statul Islamic, #clip ostatici Statul Islamic, #ostatici Statul Islamic Filipine , #Statul Islamic