Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Statul Islamic sustine ca a ucis un italian: Jihadistii l-ar fi urmarit cand facea jogging

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 18:10
5093 citiri
Statul Islamic sustine ca a ucis un italian: Jihadistii l-ar fi urmarit cand facea jogging
Foto: Arhiva Hepta.ro

Statul Islamic sustine ca a impuscat mortal un cetatean italian pe strazile Bangladeshului si ameninta ca vor urma si mai multe atacuri.

Cesare Tavella, in varsta de 51 de ani, facea jogging in drum spre casa, luni seara, pe o strada din capitala Dacca, dupa ce fusese sa inoate la piscina unei scoli americane, American International School, potrivit CNN.

Fuga din calea tiraniei Statului Islamic: O raza de lumina in agonia sclavelor yazidi

In timp ce Tavella alerga pe o strada din Gulshan, o zona cu institutii diplomatice din Dacca, doi barbati inarmati au tras trei focuri de arma, a precizat un reprezentant al Politiei.

Atacatorii au fugit pe o motocicleta care ii astepta in apropiere. Lui Tavella nu i-a fost furat nimic, iar politistii sustin ca atacul a fost cu siguranta premeditat. Ulterior, Statul Islamic a anuntat ca un lunetist ISIL l-a impuscat si ucis pe barbatul italian.

Statul Islamic are o mare problema cu banii si risca o revolta

In mesajul jihadistilor se arata ca "soldatii califatului din Bangladesh" au tintit un cetatean Italian, conform Flashpoint Partners, un grup care monitorizeaza activitatea online a extremistilor islamisti.

Jihadistii au adaugat ca militantii ISIL l-au impuscat si ucis pe Tavella cu arme dotate cu amortizor de zgomot, dupa ce l-au urmarit pe una dintre strazile din Dacca.

"Va spunem voua, tuturor cetatenilor coalitiei Cruciatilor, ca nu veti fi in siguranta pe pamanturile musulmane, iar acesta este doar inceputul", au spus jihadistii intr-un mesaj de amenintare postat pe Twitter.

Sute de luptatori ai Statului Islamic au lansat un atac rar din estul Afganistanului

Tavella a venit in Bangladesh in luna mai, lucrand pentru o organizatie religioasa numita ICCO. El era managerul proiectului "Oportunitati Profitabile pentru Securitatea Alimentelor".

"Cesare era un profesionist extrem de muncitor, dedicat ajutorarii oamenilor din Bangladesh. Era respectat si iubit de catre toti membrii echipei sale", se mentioneaza intr-un comunicat al ICCO.

Dupa uciderea barbatului, Ambasada Italiei la Dacca i-a rugat pe cetatenii italieni sa evite hotelurile si scolile internationale. Intre timp, autoritatile vor verifica daca atacul a fost intr-adevar comis de catre militantii ISIL.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Statul Islamic italian, #Statul Islamic ucis italian, #Statul Islamic impuscat italian , #Statul Islamic