Statul Islamic uneste SUA si Rusia

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 09:41
3926 citiri
Statul Islamic uneste SUA si Rusia

Statele Unite si Rusia au ajuns marti la o intelegere, care presupune reinnoirea cooperarii celor doua mari puteri pe chestiuni care tin de securitatea globala.

Printre acestea se numara si schimbul de informarii legate de Statul Islamic, in ciuda faptului ca SUA si Rusia inca sunt la cutite in ceea ce priveste situatia din Ucraina, scrie Miami Herald, care citeaza AP.

Statul Islamic, mesaj pentru Occident intr-un nou clip: Veti avea o surpriza oribila (Video)

Secretarul de Stat John Kerry s-a intalnit, la Paris, cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, cu care a stat de vorba timp de peste trei ore. Dupa discutiile bilaterale, John Kerry a declarat ca ambele parti au "responsabilitati majore" ca puteri ale lumii, de la combaterea extremistilor islamisti din Orientul Mijlociu pana la gestionarea programelor nucleare ale Iranului si Coreei de Nord.

Ca un exemplu concret de colaborare intre cele doua state, a continuat Kerry, SUA si Rusia vor incepe sa faca schimb de informatii in ceea ce ii priveste pe militantii Statului Islamic, cu care America si coalitia internationala condusa de aceasta lupta in Siria si Irak.

Urmeaza Al Treilea Razboi Mondial daca orasul Kobani cade in mana Statului Islamic?

La randul sau, Serghei Lavrov a confirmat intelegerea dintre SUA si Rusia, spunand ca in curand va incepe schimbul de informati obtinute de serviciile secrete si vorbind intr-o maniera pozitiva destre imbunatatirea relatiilor dintre America si tara sa. "Domnul Kerry si cu mine nu reprezentam doua parti beligerante", a subliniat oficialul rus.

El a adaugat ca cele doua natiuni joaca "un rol special" in destinul lumii. "Putem coopera pentru a creste eficienta aplanarii conflictelor care afecteaza un numar mai mare de oameni. Ma refer in special la lupta impotriva terorismului, care a devenit acum principala amenintare la adresa intregului Orient Mijlociu", a precizat ministrul de Externe rus.

Rusia arunca pisica la SUA: Occidentul trimite arme in Ucraina

Parerile raman insa impartite in ceea ce priveste criza din Ucraina, John Kerry asigurandu-l pe Lavrov ca niciun referendum de independenta organizat in estul separatist nu va fi recunoscut niciunde in lume.

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...