Statul Islamic vrea sa infecteze Europa si SUA cu Ebola?

Marti, 03 Februarie 2015, ora 12:15
3637 citiri
Statul Islamic vrea sa infecteze Europa si SUA cu Ebola?
Foto: The Local

Expertii militari din Marea Britanie avertizeaza ca teroristii ar putea folosi virusul Ebola pe post de arma, potrivit unui raport stiintific al Ministerului Apararii.

Documentul, care a fost dat publicitatii partial vinerea trecuta, include o serie de scenarii bazate pe un eventual atac biologic al teroristilor asupra Marii Britanii, scrie Russia Today.

Unul dintre scenarii se refera la posibilitatea ca Ebola sa fie transmisa din Africa de Vest in Regatul Unit. Cu toate ca detaliile unui posibil plan nu sunt cunoscute in intregime, specialistii avertizeaza in legatura cu posibilitatea ca "un actor non-statal sa profite de epidemia de Ebola din Africa de Vest pentru bioterorism".

Anul trecut, au aparut mai multe ipoteze potrivit carora Statul Islamic ar putea folosi arme biologice, inclusiv virusul Ebola, in lupta impotriva Occidentului.

In acest context, un specialist militar american, profesor de Securitate Nationala la Facultatea Navala de Razboi din SUA, a declarat pentru Forbes ca astfel de situatii sunt posibile, intrucat extremistii ar putea transforma oamenii in arme, daca sunt purtatori ai bolilor contagioase.

De asemenea, analistii au avertizat ca militatii s-ar putea infiltra in tarile occidentale, unde ar putea raspandi maladia prin agenti umani, care ar trece fara sa fie detectati prin filtrele de securitate.

Inclusiv America se simte amenintata, intrucat presa israeliana a relatat anul trecut ca militantii Statului Islamic ar putea complota sa se infecteze in mod deliberat cu Ebola si sa ajunga in SUA sau Europa pentru a raspandi boala.

Vrea sa atace Statul Islamic America cu Ebola?

Si Guvernul spaniol s-a aratat ingrijorat in legatura cu discutiile aparute pe Internet potrivit carora teroristii vor folosi arme biologice, inclusiv Ebola, in razboiul impotriva Occidentului.

Statul Islamic ameninta Occidentul cu arme biologice, inclusiv Ebola - reactii din Spania

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Statul Islamic Ebola, #Statul Islamic atac biologic, #Statul Islamic atac Ebola , #Statul Islamic