SUA au inceput vanatoarea de jihadisti ISIL: Primul suspect, prins ca-n "Homeland"

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 12:41
11079 citiri
SUA au inceput vanatoarea de jihadisti ISIL: Primul suspect, prins ca-n "Homeland"
Foto: Facebook/U.S. Department of Defense (DOD)

Trupele de elita Delta Force din cadrul armatei americane au inceput recent vantoarea de comandanti ai Statului Islamic, iar acum au prins primul jihadist ISIL, in nordul Irakului.

Suspectul a fost retinut, iar acum este interogat de catre fortele americane, inainte de a fi predat autoritatilor irakiene, in zilele urmatoare, transmite CNN, citand doi oficiali SUA, sub protectia anonimatului.

Misiunea de capturare a suspectului a fost desfasurata de trupele de elita de la Operatiuni Speciale, iar secretarul american al Apararii, Ash Carter, a recunoscut recent ca aceasta unitate a fost trimisa in Irak pentru a lansa raiduri aeriene impotriva Statului Islamic si pentru a prinde sau ucide jihadisti.

Trupele de elita au prins suspectul in prima serie de misiuni, dupa ce au petrecut saptamani intregi pe teren pentru a strange informatii valoroase. Planul este acum de a folosi informatiile adunate si marturiile din timpul interogarilor pentru a identifica tintele viitoarelor operatiuni. Misiunea americanilor in Irak pare desprinsa din serialul cu teroristi "Homeland".

CNN relata, marti, in exclusivitate, ca trupele de elita Delta Force din cadrul armatei americane au inceput operatiunile de capturare sau ucidere a comandantilor de top ai Statului Islamic din Irak, dupa mai multe saptamani de pregatiri.

SUA incep vanatoarea de lideri ai Statului Islamic: Trupele de elita, pe urmele jihadistilor

Un oficial care cunoaste detalii ale operatiunii declara ca echipele si-au petrecut ultimele saptamani pregatindu-se pentru misiune.

Trupele de elita au amenajat o casa sigura in care sa se ascunda, au creat retele de informatori si au desfasurat operatiuni in coordonare cu unitatile irakiene si militia Peshmerga.

De ce e depasita cea mai grozava armata a lumii in lupta cu Statul Islamic

Este aceeasi strategie pe care au aplicat-o fortele de la Operatiuni Speciale si in misiuni anterioare in teatrele de razboi.

Insa secretarul american al Apararii Ash Carter a confirmat, in timpul unor declaratii facute luni la Pentagon, ca unitatile de la Operatiuni Speciale si-au inceput misiunea in Irak.

"Singurul lucru pe care il voi spune este ca (Expeditionary Targeting Force) este pe pozitii, are efecte, este operationala si ma astept sa constituie o parte foarte eficienta a campaniei noastre", a spus Carter la o conferinta de presa.

SUA au bombardat milioanele Statului Islamic: Cate victime colaterale sunt dispusi americanii sa sacrifice

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#suspect Statul Islamic prins SUA, #trupe elita SUA jihadisti , #Statul Islamic