SUA au lansat 10 atacuri aeriene impotriva Statului Islamic in Siria si Irak

Sambata, 01 Noiembrie 2014, ora 21:50
6224 citiri
SUA au lansat 10 atacuri aeriene impotriva Statului Islamic in Siria si Irak
Foto: presstv.ir

Avioane de vanatoare si bombardiere americane au lansat cinci atacuri impotriva militantilor Statului Islamic langa orasul kurd Kobane, in Siria, si alte cinci in Irak, numai in ultimele doua zile.

Anuntul a fost facut de Comandamentul Central american (Centcom), informeaza Reuters, citat de Haaretz. Conform sursei, in atacurile asupra orasului Kobane, la frontiera cu Turcia, au fost "anihilate si distruse" noua pozitii de lupta ale Statului Islamic si o cladire.

In atacurile din Irak, a fost distrus un vehicul al Statuui Islamic, la sud-vest de barajul de la Mosul, fiind lovite alte patru si tot acelasi numar de cladiri folosite de militanti langa Al Qaim, se mai arata in anuntul Centcom.

Statul Islamic ameninta Occidentul cu arme biologice, inclusiv Ebola - reactii din Spania

Peste 100 de jihadisti ucisi in trei zile, la Kobane

Un raport dat publicitatii recent arata ca cel putin o suta de jihadisti din gruparea radicala Statul Islamic au fost ucisi in ultimele trei zile in confruntari cu fortele kurde in orasul sirian Kobane si in imprejurimile acestuia.

Conform Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), din 16 septembrie, de la inceputul amplei ofensive a SI in Kobane, au murit 576 de jihadisti, 361 de membri ai Unitatilor de Protectie Populara (YPG, principala militie kurda siriana) si aliati ai lor, plus 21 de civili. Bilantul total a ajuns la 958 de morti.

De la izbucnirea razboiului din Siria, in martie 2011, peste 180.000 de oameni au murit.

Sambata, in semn de sustinere fata de combatantii kurzi ce apara orasul sirian Kobane, asediat de jihadistii din gruparea radicala Statul Islamic, mii de kurzi au manifestat in toata Turcia. Cea mai ampla manifestatie a avut loc la Diyarbakir, "capitala" zonei kurde din Turcia, aici circa 15.000 de persoane participand la un mars pasnic.

Si la Istanbul, in piata Taksim, s-au adunat aproximativ 1.000 de persoane, printre care si politicieni kurzi.

Forte noi in Kobane

Conform CNN, luptatori kurzi din Irak au ajuns in Kobane pentru a intensifica lupta cu militantii Statului Islamic. Vineri seara, 100 de Peshmerga (combatanti kurzi din Irak) au fost vazuti traversand granita. Potrivit unui martor, convoiul de vehicule era insotit de militari turci.

Conform CNN, este cel mai mare ajutor care vine in zona, in sprijinul celor care apara orasul Kobane.

Inca 50 de oameni executati de Statul Islamic

De cealalta parte, sambata, mai multi libieni au jurat loialitate Statului Islamic, o inregistrare in acest sens ajungand online. In video pot fi vazuti circa 50 de tineri care ii jura credinta lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul luptatorilor Statului Islamic din Siria si Irak.

Cel mai terifiant masacru al Statului Islamic, cu sute de morti - marturii si imagini care-ti taie rasuflarea

Tot sambata, oficialii din privincia irakiana Anbar au declarat ca extremistii Statului Islamic au aliniat si executat, vineri seara, cel putin 50 de oameni in provincia mentionata. Este cea mai recenta ucidere in masa dintr-un lung sir de care se face vinovat Statului Islamic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#SUA atacuri Stat Islamic, #SUA ataca Stat Islamic Siria, #SUA atacuri SI Irak, #executie masa Statul Islamic, #bilant lupte stat islamic , #Statul Islamic