Sute de jihadisti ai Statului Islamic, instruiti sa atace Europa

Miercuri, 23 Martie 2016, ora 22:29
8135 citiri
Sute de jihadisti ai Statului Islamic, instruiti sa atace Europa
Foto: Hepta.ro

Statul Islamic ar fi antrenat cel putin 400 de luptatori, care au fost instruiti sa vizeze Europa in atacuri mortale si care au dezvoltat retele teroriste precum cele care au organizat atentatele de la Bruxelles si Paris.

Oficiali europeni, ai serviciilor secrete irakiene si un parlamentar francez au vorbit despre tabere din Siria, Irak si, posibil, din fostul bloc sovietic unde islamistii sunt instruiti sa atace Occidentul, arata The Independent.

Explozii ucigase la Bruxelles E implicat si Salah Abdeslam, "creierul" atentatelor de la Paris

Se pare ca si liderul atacurilor de la Paris ar fi intrat in Europa cu un grup de 90 de luptatori care s-au imprastiat in mai multe locuri.

Sursa citata precizeaza ca este o mare problema faptul ca desi creierul atentatelor de la Paris, Salah Abdeslam, a fost arestat vineri, nu au putut fi evitate atentatele de marti de la Bruxelles.

Teroare in Bruxelles - Explozii la aeroport si metrou: Zeci de morti (Video)

Dupa ce a fugit din Paris, in Belgia, Salah Abdeslam a creat o noua grupare in cartierul copilariei sale, Molenbeek, din Bruxelles, cunoscut de multa vreme ca fiind un refugiu pentru jihadisti.

Senatorul francez Nathalie Goulet, care face parte din conducerea unei comisii de urmarire a retelelor jihadiste, spune ca potrivit estimarilor, intre 400 si 600 de luptatori ai Statului Islamic sunt instrutiti in special pentru atacuri externe.

Atentate la Bruxelles: Omagiu pentru victime - mesajul unui copil refugiat (Galerie foto&Video)

Luptatorii acestia sunt instruiti mult mai atent si invata strategii de lupta si tehnici de supraveghere, spune un oficial european de securitate, care a dorit sa ramana anonim. Acesta sustine ca luptatorii Statului Islamic erau formati in cateva saptamani in 2014, pe cand acum strategia s-a schimbat.

Oficialul mentioneaza ca au fost create unitati speciale si ca antrenamentul este mai lung. Mai mult, se pare ca obiectivul lor de acum nu este de a ucide cat mai multi oameni, ci sa organizeze cat mai multe operatiuni teroriste pentru ca inamicul sa consume cat mai multi bani.

Numerosi oficiali de securitate au transmis ca exista tot mai multe dovezi ca cea mai mare parte a instruirii are loc in Siria, Libia si in Africa de Nord.

32 de persoane au murit si zeci au fost ranite, marti, in urma unor atacuri teroriste ce au vizat Bruxelles-ul. Aeroportul Zaventem din Bruxelles si statia de metrou Maelbeek au fost tintele unor atacurilor revendicate apoi de catre Statul Islamic.

Atentate la Bruxelles: Noua ipoteza despre Najim Lachraaoui, "creierul" atacurilor teroriste

Atacurile au avut loc la cateva zile dupa arestarea lui Salah Abdeslam, teroristul implicat in atentatele din Paris.

Cel care ar fi coordonat atacurile de la Bruxelles este Najim Laachraoui, rezident in Bruxelles care avea studii in inginerie mecanica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Statul Islamic luptatori instruiti, #Statul Islamic luptatori atacuri, #Statul Islamic luptatori atentate , #Statul Islamic