Tatal lui John jihadistul: Sper sa mori, caine!

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 11:15
12391 citiri
Tatal lui John jihadistul: Sper sa mori, caine!
Foto: The Telegraph

Tatal lui Mohammed Emwazi, calaul Statului Islamic cunoscut drept John jihadistul, a facut comentarii uluitoare despre ceea ce simte pentru fiul sau.

Jassem Emwazi a sperat ca fiul sau sa moara, cand tanarul i-a spus ca se va alatura Statului Islamic si i-a cerut iertare pentru acest lucru, relateaza The Telegraph.

Barbatul, in varsta de 51 de ani, si-a descris fiul drept "un caine, un animal si un terorist", marturisind ca Mohammed si-a implorat parintii sa il ierte inainte de a pleca sa lupte alaturi de extremistii ISIL.

Portretul lui John jihadistul - de la elev pasionat de fotbal la ucigas cu sange rece

Insa, in loc sa il ierte, Jassem Emwazi i-a spus fiului sau ca spera sa fie ucis, dupa ce baiatul l-a anuntat, in 2013, ca se duce in Siria sa lupte pentru Jihad.

Dezvaluirile au fost facute de Jassem intr-o convorbire ravasitoare la telefon cu un coleg de munca, pe care il sunase sa ii explice de ce nu a mai venit la serviciu. Barbatul lucreaza ca magazioner intr-un supermarket, aflat intr-o zona rurala izolata din Kuweit, la circa 20 de kilometri de granita cu Irak.

Colegul sau, Abu Meshaal, a spus ca tatal lui John jihadistul plangea in timpul conversatiei si spunea ca actiunile fiului sau, care a decapitat mai multi ostatici occidentali, reprezinta o catastrofa pentru familia lui.

L-a vrut inapoi acasa

Jassem Emwazi a marturisit ca a incercat sa isi convinga fiul sa se intoarca la viata lui obisnuita, insa tanarul nu l-a ascultat. "Sa se duca dracului!", a spus Jassem cu mahnire.

Noi dezvaluiri despre "John jihadistul", calaul teroristilor de la Statul Islamic

Barbatul a povestit ca fiul sau l-a sunat, in 2013, din Turcia, sa-i spuna ca se alatura jihadistilor si sa-i ceara binecuvantarea, insa Jassem nu a fost de acord.

"Ma duc in Siria sa lupt pentru jihad, va rog sa ma lasati sa plec si sa ma iertati pentru tot", i-a spus John jihadistul tatalui sau.

"Du-te dracului. Sper sa mori inainte sa ajungi in Siria!", i-a raspuns parintele.

Jassem Emwazi, care a fost audiat duminica de catre anchetatorii din Kuweit, s-a simtit prea rusinat sa mai mearga la munca si a vorbit despre aceste lucruri cu colegul sau, luni.

"A spus ca nu se poate intoarce la munca pentru ca ii este rusine fata de ceilalti oameni. Sta in casa si nu se poate duce nici macar la moschee sa se roaga, pentru ca ii e jena cu fiul sau. Nu vrea ca oamenii sa-l vada, asa ca se roaga acasa", a spus colegul sau de serviciu.

Pe de alta parte, tatal lui Mohammed Emwazi ar fi declarat pentru ziarul Al-Qabas din Kuweit ca nu exista dovezi care sa ateste ca fiul sau este calaul Statului Islamic si ca in presa circula "zvonuri false", noteaza The Guardian.

"Nu exista dovezi care sa demonstrze zvonurile care circula in mass media, in special prin clipuri si filmari, potrivit carora suspectul este fiul meu Mahommed, numit in presa calaul Daesh (numele in araba al Statului Islamic - n.red.) ", a mentionat el.

Barbatul a precizat ca si-a angajat un avocat pentru a-l apara si pentru a demonstra ca zvonurile sunt false.

Calaul gruparii Statul Islamic, cunoscut pana de curand drept John jihadistul, s-a dovedit a fi Mohammed Emwazi, nascut in Kuweit si venit in Marea Britanie cand avea sase ani, unde a locuit circa 20 de ani alaturi de familie.

Sumele imense cheltuite de statul britanic pentru familia lui John jihadistul

Emwazi a inceput sa se radicalizeze dupa o excursie in Tanzania, cu ocazia absolvirii facultatii. Un fost ostatic, care a fost detinut aproape un an, a declarat ca barbatul este inteligent, educat si un credincios devotat al invataturilor islamice radicale.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#John jihadistul tata, #John jihadistul familie, #John jihadistul dezvaluiri tata , #Statul Islamic