Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un batalion de femei condus de o cantareata jura sa se razbune pe Statul Islamic: Ei ne violeaza, noi ii ucidem!

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 18 Noiembrie 2015, ora 11:11
19150 citiri
Un batalion de femei condus de o cantareata jura sa se razbune pe Statul Islamic: Ei ne violeaza, noi ii ucidem!
Foto: Hepta.ro

Un batalion de femei din minoritatea crestina yazidi isi risca permanent viata pentru a lupta cu militantii gruparii extremiste Statul Islamic, care au rapit, violat sau ucis mii de persoane.

Femeile au fost adunate sub conducerea unei cunoscute cantarete yazidi, Xate Shingali. Aceasta a format batalionul "Fetele Soarelui" pentru a se lupta cu Statul Islamic in Irak, scrie Daily Mail.

Daca luptatoarele sunt prinse de dusman, acestea ar fi ucise sau transformate in sclavele sexuale ale extremistilor.

Eroii care isi risca viata pentru a salva sclave sexuale ale Statului Islamic

Statul Islamic a rapit mii de femei si fete yazidi cand a patruns in satele lor din provincia Sinjar din Irak in august 2014. Cele care au reusit sa scape au povestit cum au avut de indurat incredibile acte de cruzime si abuzuri sexuale si cum au fost fortate sa se casatoreasca cu luptatorii Statului Islamic.

Xate Shingali, in varsta de 30 de ani, care interpreteaza muzica populara yazidi, a primit permisiunea de a forma batalionul de femei de la presedintele kurd. Ea a format unitatea la 2 iulie si de atunci a recrutat 123 de fete si femei, cu varste intre 17 si 30 de ani. Luptatorii kurzi le invata sa foloseasca arme de tip AK47.

"Am facut doar antrenamentele de baza si mai avem nevoie de mai multe... Dar suntem gata sa ne confruntam oricand cu Statul Islamic", spune femeia.

Marturiile uneia dintre sclavele sexuale ale liderului Statului Islamic: Vreau ca lumea sa stie ca e diabolic

Cea mai tanara recruta a lui Xate, Jane Fares, de 17 ani, a scapat de pe muntele Sinjar impreuna cu fratii sai cand Statul Islamic a asediat regiunea si spune ca familia ei se bucura foarte mult ca s-a alaturat unitatii de lupta. "Toate familiile accepta sa ne alaturam acestei unitati...Suntem bucuroase sa luptam alaturi de peshmerga (luptatorii kurzi - n.red.) ", spune fata.

"Inainte ma temeam, acum nu pot sa ma mai tem. In secunda in care ne spun sa luptam cu Statul Islamic eu sunt gata...Sper sa ii omor pe toti", explica luptatoarea.

Calvarul sub Statul Islamic: Marturiile sclavelor sexuale - de la viol, la avort fortat

Statul Islamic a omorat peste 5.000 de membri ai comunitatii yazidi si a capturat aproximativ 500 de femei si copii in regiunea Sinjar. Religia acestor oameni are elemente de crestinism si islam si rugaciunile sunt inchinate "ingerului paun", insa tocmai din acest motiv Statul Islamic considera ca se "inchina la diavol", asa ca le cere sa se converteasca la islam, altfel ii ucide.

In comunitatea yazidi se zvoneste ca militantii Statului Islamic au inceput sa se teama ca vor fi ucisi de o femeie, intrucat nu vor mai primi cele "72 de virgine din Rai" promise.

"Statul Islamic nu va ajunge niciodata in Rai pentru ca o sa-i ucidem", spune Xate.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#femei lupta Stat Islamic, #unitate femei luptatoare Stat Islamic , #Statul Islamic