Un general american sustine ca Statul Islamic e decimat - ar mai avea doar 15.000 de luptatori in Irak si Siria

Vineri, 12 August 2016, ora 13:59
5506 citiri
Un general american sustine ca Statul Islamic e decimat - ar mai avea doar 15.000 de luptatori in Irak si Siria
Foto: Twitter/Inherent Resolve

Statul Islamic a fost serios decimat pe fronturile din Siria si Irak, unde ar mai avea doar 15.000 de luptatori, a declarat un comandant al armatei americane.

Generalul Sean MacFarland sustine ca 45.000 de luptatori ai Statului Islamic au fost ucisi in operatiunile conduse de SUA in Siria si Irak si ca in acest moment gruparea terorista ar mai avea doar 15.000, maximum 20.000 de luptatori acolo, informeaza The Independent.

Pana acum, numarul luptatorilor Statului Islamic era estimat la 19.000 - 25.000.

In plus, mai sustine Sean MacFarland, luptatorii de care dispune gruparea terorista nici nu sunt atat de bine pregatiti.

Potrivit acestuia, in urma operatiunilor din Irak si Siria, "dusmanii se retrag de pe toate fronturile". In plus, mai sustine generalul, "dusmanul nu mai lupta atat de aprig ca in trecut".

In Manbij, Siria, coalitia condusa de SUA a dobandit controlul a 90% din oras. Manbij este un teritoriu cheie, pe care coalitia se lupta de multa vreme sa-l recastige. Doar in ultimele doua luni 400 de oameni au fost ucisi aici. Conform Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (un ONG din Siria), 98% dintre acestia erau copii.

Citeste cum era viata in Manbij, orasul plin de britanici din califatul Statului Islamic

MacFarland a mai afirmat ca fortele irakiene sunt pregatite sa recastige nordul orasului Mosul din mainile Statului Islamic, dupa doi ani de lupte.

Afla cum se traieste la Mosul, marele oras cucerit de Statul Islamic: colaps, represiune si gunoi

Conform organizatiei Crucea Rosie, un milion de irakieni au ramas fara case in urma luptelor din Mosul. In Irak, in aceeasi situatie se mai afla circa trei milioane de oameni, 10 milioane avand nevoie de asistenta.

Se asteapta ca sute de mii de oameni sa-si paraseasca de asemeni casele, in urmatoarele saptamani si luni, in contextul insensificarii luptelor din Mosul.

Un raport al unei comisii a Congresului american a avertizat, vineri, ca responsabilii militari americani au cosmetizat informatiile pe care le difuzau despre eforturile SUA in lupta cu Statul Islamic in Irak si in Siria, prezentand o imagine mult prea optimista.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Statul Islamic luptatori, #Statul Islamic pierdut membri, #fronturi lupta stat islamic, #Sean MacFarland Statul Islamic, #Statul Islamic Siria, #Statul Islamic Irak , #Statul Islamic