Viata in orasul-fantoma al Statului Islamic: Cat de putin inseamna viata unui om

Duminica, 24 Ianuarie 2016, ora 13:08
6599 citiri
Viata in orasul-fantoma al Statului Islamic: Cat de putin inseamna viata unui om
Foto: Arhiva Hepta.ro

La doi ani dupa ce Statul Islamic a pus stapanire pe orasul Fallujaj din Irak, acesta a devenit un oras fantoma, in care locuitorii inspaimantati se intorc unul impotriva celuilalt, iar rezistentei i se raspunde cu o brutalitate de nedescris, spun sursele blocate aici.

Sursele, care au vorbit la telefon cu juralistii Fox News, au descris cum este viata sub conducerea Statului Islamic, din ce in ce mai brutal si mai disperat, care se pregateste de un asalt al fortelor guvernamentale irakiene.

Teroarea vietii sub Statul Islamic: Decapitarile, amputarile si tortura, activitati la ordinea zilei

Sustinut de fortele aeriene ale coalitiei internationale si de militiile siite, Bagdadul a eliberat deja orasul Ramadi din mainile Statului Islamic, insa planurile de a recupera si Fallujah s-au naruit, pentru ca riscul de a ucide si civili era prea mare.

"Au avut la dispozitie aproape doi ani sa construiasca apararea orasului, sa isi consolideze pozitiile, sa puna tot felul de capcane, sa sape tuneluri pentru a se deplasa mai usor. Ma astept sa lupte mult mai fanatic pentru Fallujah", a explicat locotenent-colonelul in rezerva al armatei americane Daniel Davis, in prezent analist de politica externa.

Cu crimele n-au greturi: Strainii din Statul Islamic se plang ca n-au Starbucks si coafor

O alianta incomoda pentru Statul Islamic intre fortele guvernamentale, militiile siite si triburile sunite se incaiera acum la periferia orasului cu militantii ISIL. Sunt semnale ca urmeaza o lupta sangeroasa.

Putine detalii au trecut granitele Fallujah de cand orasul a fost cucerit de Statul Islamic, in ianuarie 2014. Teroristii au informatori in randul populatiei, care la un moment dat era de 320.000 de oameni, insa acum nu se mai stie cati locuitori are orasul. Davis a spus ca luptatorii ISIL "cauta in mod activ oameni care transmit informatii de orice fel si ii omoara".

Cum e viata in mica Londra, orasul plin de britanici din califatul Statului Islamic

Locuitorii din Fallujah au povestit ca luptatorii ISIL imbraca uniforme irakiene pentru a pacali cetatenii ca eliberarea a inceput, doar pentru a-i macelari cand acestia ies din case.

Sub controlul Statului Islamic, rugaciunile de vineri dimineata sunt urmate de executii in masa in piata publica. De asemenea, oamenii sunt inchisi in custi cu animale salbatice, sunt aruncati in aer, incendiati sau calcati cu tancurile, sustin locuitorii. "Nimeni nu ii poate confrunta. Daca vorbesc, vor fi ucisi", a spus o sursa din regiune.

Marturii din bastionul Statului Islamic: Copii patruleaza strazile cu AK-47 in maini. Este ireal

La fel cum se intampla si in alte locuri odioase ale asa-zisului califat al Statului Islamic, femeile suspectate de adulter sunt decapitate, iar barbatii banuiti ca sunt homosexuali sunt aruncati de pe cladiri.

"Este nevoie doar ca doi martori sa spuna ca o persoana a facut ceva gresit, iar acel om e ucis. Deci doi oameni rai pot inventa ceva ca sa omoare o persoana", a aratat sursa citata.

In urma cu doua saptamani, zece baieti nu mai mari de 12 ani au fost ucisi pentru ca au fugit dintr-o tabara de antrenament.

Noi dezvaluiri despre viata in califatul Statului Islamic: Viata copiilor, marcata de peisajul mortii si de frica permanenta

Scolile sunt deschise putine ore pe zi, iar baietii si fetele invata complet separat. Mai mult, singurele cursuri care se predau sunt cele de limba araba, utilizarea armelor si interpretarea doctrinei islamice.

ISIL obliga familiile sa le dea unul sau doi copii - in functie de cat de mare este familia -, care sunt antrenati pentru campul de lupta.

Sute de locuitori din Fallujah au fost ucisi cand au incercat sa paraseasca orasul, iar cei care au ramas in urma duc lipsa de multe necesitati, intrucat in oras sunt frecvent pene de electricitate si penurie de mancare si apa.

Fallujah, la fel ca mare parte din provincia Anbar, este locuit in principal de musulmani suniti, care nu au incredere in actualul guvern siit. Initial, sunitii au sprijinit Statul Islamic cand a pus stapanire pe oras, insa acum traiesc un calvar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Statul Islamic viata, #Statul Islamic oameni, #Statul Islamic Fallujah , #Statul Islamic