Ziarul Statului Islamic: Mii de femei vandute ca sclave sexuale, "din motive teologice"

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 23:49
5861 citiri
Ziarul Statului Islamic: Mii de femei vandute ca sclave sexuale, "din motive teologice"

Un articol dintr-un ziar online de limba engleza al Statului Islamic admite comertul cu femei Yazidi care sunt transformate in sclave sexuale, dar justifica practica spunand ca exista "motive teologice venite din islamul timpuriu".

Ziarul online de limba engleza Dabiq a oferit, intr-un articol, motivele teologice care justifica de ce mii de femei din comunitatea kurda Yazidi, din orasul Sinjar, cucerit acum cateva luni, au fost vandute ca sclave sexuale, scrie The Telegraph.

"Dupa capturare, femeile Yazidi cu copiii lor au fost impartite intre luptatorii care au participat la lupte potrivit legii islamice Sharia" se arata in articol.

In text se arata ca exista o diferenta intre femeile provenite din sectele musulmane pe care sunnitii le considera culte eretice, si care pot fi considerate "apostate", si asa numitele mushrikin, cultele pagane si politeiste. "Femeile acestora pot fi luate sclave, spre deosebire de femeile apostate", arata articolul.

Marturiile cutremuratoare ale unei tinere yazidi: Cum a transformat-o Statul Islamic in sclava sexuala

Femeile au fost luate prizoniere cand gruparea a cucerit teritorii din nordul Irakului la inceputul lunii august. Cand jihadistii au atacat regiunea ocupata de Yazidi, atentia Occidentului s-a concentrat pe zecile de mii de refugiati care s-au adunat pe stancile goale ale muntelui Sinjar, inainte de a fi salvati de luptatorii kurzi.

Alte mii de oameni au fost insa inconjurati si capturati in oraselele si satele din vecinatate. Articolul nu specifica daca femeile sunt folosite ca sclave sexuale, insa la un moment dat in text acestea sunt numite "concubine".

In ziarul Statului Islamic, care de obicei apare online in weekend, mai exista si un articol scris de John Cantlie, un jurnalist britanic care este tinut ostatic si care vorbeste despre teama sa ca va avea aceeasi soarta precum alti patru colegi de prizonierat, James Foley, Steven Sotloff, David Haines si Alan Henning. Acestia au fost decapitati.

O buna parte din articol este folosit pentru a gasi justificari teologice pentru purtarea Statului Islamic, in acest scop fiind citati clerici ai islamului timpuriu si practicile profetului Mahomed si a tovarasilor sai in primii ani ai expansiunii islamice.

"Familiile sclavilor Yazidi sunt acum vandute de catre soldatii Statului Islamic asa cum mushrikinii au fost vanduti de tovarasii Profetului inaintea lor", arata articolul intitulat "Renasterea Sclaviei inaintea Marelui Ceas".

Articolul precizeaza ca se tine cont de regulile stravechi, cum ar fi tinerea impreuna a femeilor si a copiilor lor. Femeilor insa li se ofera si sansa de a se converti la islam.

"Luarea in sclavie pe scara mare a familiilor de mushrikin este probabil prima de la abandonarea acestei practici cerute de Sharia. Singurele cazuri asemanatoare cunoscute, desi la o scara mult mai mica, sunt cele ale femeilor si copiilor din Filipine si Nigeria, luate ca sclave de catre mujahedinii de acolo", mai explica articolul.

Citeste si:
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
La începutul lunii septembrie, imediat după scandalul demiterii lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, atât PSD, cât și USR PLUS și AUR au anunțat că depun moțiune de...
Sursa: Ziare.com