10.000 de manifestanti la Strasbourg potrivit politiei, 30.000 potrivit organizatorilor

Sambata, 04 Aprilie 2009, ora 20:08
426 citiri
10.000 de manifestanti la Strasbourg potrivit politiei, 30.000 potrivit organizatorilor
Foto: yahoo.com

In jur de 10.000 de protestatari anti-NATO, dintre care 1.000 "deosebit de violenti manifestau sambata dupa-amiaza la Strasbourg potrivit autoritatilor, in timp ce organizatorii anuntau cifra de 30.000.

In jur de 7.000 de alti manifestanti veniti din Germania au fost "opriti in sectorul Kehl" de fortele de securitate germane, a anuntat prefectura intr-un comunicat. Kehl se afla de partea cealalta a granitei franco-germane, relateaza AFP.

La Strasbourg, "exista in jur de zece raniti usor printre manifestanti, dintre care majoritatea au fost ingrijiti" de serviciile de urgenta. Prefectura reaminteste ca "elementele cele mai violente" au incendiat partial un hotel si o farmacie, precum si fostele birouri ale vamii de la Podul Europei. "Mai multi manifestanti au fost retinuti", a adaugat prefectura.

"Peste 30.000 de persoane participa la manifestatie", a declarat la randul sau Lysiane Rolet, purtatoare de cuvant a colectivului anti-NATO de la Strasbourg.

Prefectura a mai declarat ca in acord cu organizatorii manifestatiilor, "care si-au facut cunoscuta dorinta de a se disocia de autorii actelor de violenta", parcursul manifestatiei a fost scurtat.

"Fortele de ordine incadreaza manifestantii in sectorul Podului Europei, pentru a evita ca acestia sa se dispereze in diferite cartiere ale orasului", a explicat prefectura.

Aeronava presedintelui Basescu, mutata pe alt aeroport

Din cauza protestelor, aeronava presedintelui roman Traian Basescu a fost mutata pe alt aeroport decat cel prevazut.

"S-a mutat avionul in alta parte, unde nu avem manifestanti in cale", a declarat Basescu. Intrebat daca manifestatiile nu decredibilizeaza Alianta, seful statului a precizat ca nu poate sa comenteze. "E o libera exprimare a punctelor de vedere", a afirmat el. Potrivit unor surse oficiale, aeroportul de pe urma sa decoleze aeronava prezidentiala este Lahr, in Germania.

Organizatorii summitului NATO le-au transmis sambata delegatiilor participante ca nu pot asigura in intregime securitatea oficialilor pe ruta Strasbourg-Baden-Baden, in acest moment analizandu-se solutii alternative de transport, declarasera surse oficiale.

Potrivit acelorasi informatii, organizatorii analizeaza disponibilitatea folosirii altor aeroporturi, sau transportul sefilor de stat si de guvern cu elicopterul.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#manifestanti Strasbourg, #Summit NATO , #stiri externe