14 ciudatenii despre China

Luni, 05 Aprilie 2010, ora 21:46
12604 citiri
14 ciudatenii despre China

China, a treia putere a lumii in prezent, cu sanse reale de a urca si mai mult pe podium, anul acesta estimandu-se ca va depasi Japonia, situandu-se imediat in urma SUA, este locul in care multe controverse se impletesc.

China devine a treia putere economica a lumii

Deja consuma mai mult otel decat SUA, Europa si Japonia la un loc, iar daca locuitorii ei ar folosi la fel de mult combustibil ca si americanii, ar mai fi nevoie de inca 7 Arabii Saudite, relateaza Business Insider.

Pana in 2025 va avea 10 orase de talia New York-ului Expertii estimeaza ca vor fi construiti, pana in 2025, 40 de miliarde de metri patrati in 5 milioane de imobile, dintre care 50.000 vor fi zgarie-nori - echivalentul a 10 orase de talia New Yorkului.

Inca 350 de milioane de oraseni pana in 2030 In 20 de ani, populatia urbana din China va creste cu 350 de milioane de oameni, mai mult decat intreaga populatie a SUA in prezent.

China consuma de doua ori mai mult otel decat SUA, Europa si Japonia la un loc China nu este doar tara otelului, ci si cea a minereului de fier sau carbune, ambele esentiale in obtinerea otelului.

Inca nu depaseste consumul de combustibil, pe cap de persoana, al americanilor Insa daca macar l-ar egala, intr-o zi, ar fi nevoie de inca 7 state cu rezervele Arabiei Saudite pentru a se acoperi cererea.

Deja sunt mai multi crestini in China decat in Italia China e la un pas de a deveni cel mai mare centru al crestinatatii din lume, aici estimandu-se ca traiesc 54 de milioane de crestini. Comparativ, in China sunt 40 de milioane de protestanti si 14 milioane de catolici.

Asta, in timp ce in Italia, de exemplu, din 60 de milioane de oameni, doar 79% sunt crestini, respectiv 47,4 milioane de crestini, cu 12% mai putini decat in China. De mentionat este faptul ca 16% dintre italieni se declara atei.

Chinezii cred in evolutie mai mult decat americanii In timp ce oamenii din SUA, Africa de Sud si India cred in proportie de 43% ca viata de pe Pamant, inclusiv omul, a existat intotdeauna in forma sa actuala, tari precum China (74%), Mexic (69%), Argentina (68%), Marea Britanie (63%), Rusia, Spania (56%) si Egipt (52%) sunt de parere ca viata, inclusiv omul, a evoluat de-a lungul timpului, ori ca urmare a unui proces ghidat de Dumnezeu, ori ca rezultat al selectiei naturale, fara ca o entitate suprema sa fi jucat vreun rol.

Utilizatorii de Internet din China au de cinci ori mai multe sanse decat americanii sa aiba blog Si asta chiar daca sunt atent monitorizati de structurile statutului. Se estimeaza ca "Politia Internetului" numara circa 30.000 de persoane. Mesajele sunt sterse la minute, chiar secunde distanta de momentul postarii lor.

China are cu 150% mai multi soldati decat SUA China are aproximativ 3,4 milioane de militari activi, comparativ cu SUA, care are doar 1,4 milioane. In ceea ce priveste un eventual atac pe mare, China este net superioara, gratie tehnologiei detinute.

40% din micile afaceri din China s-au prabusit in timpul crizei economice Conform unui raport aparut in ianuarie 2010, al Academiei Franceze de Stiinte Sociale, 20% din micile afaceri s-au prabusit si 20% erau aproape de faliment in perioada octombrie 2008, martie 2009.

Intre timp, mare parte dintre micile afaceri care riscau falimentul si-au revenit, gratie redresarii economiei.

China executa de trei ori mai multi oameni decat restul lumii, la un loc Iar estimarea Amnesty International este una minimala. In 2008, conform structurii internationale, au avut loc 1.718 executii confirmate prin stiri sau documente.

Exista insa multe altele care nu au fost raportate. Unii analisti sunt de parere ca cifra reala este de 6.000. Numarul exact este secret de stat.

In China sunt, in medie, 274 de proteste pe zi Desi se estimeaza ca sunt si 100.000 de proteste in masa anual, marea lor majoritate au loc in regiunile rurale sarace, unde sunt repede inabusite de autoritati.

50% din falsurile de pe piata mondiala provin din China Mai exact 54% dintre marcile de pe piata mondiala sunt imitate de chinezi, in top aflandu-se CD/DVD, tigarile, imbracamintea si accesorile.

Marea majoritate a chinezilor bea apa poluata China detine 20% din populatia lumii, insa doar 7% din resursele de apa ale planetei. Iar 90% din apa din subteranul oraselor este poluata, la fel ca si 75% din cea a raurilor si lacurilor. Ceea ce inseamna ca 700 de milioane de chinezi beau apa contaminata zilnic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Aliații lui Putin și amenințarea serioasă asupra democrațiilor occidentale. Cristian Felea: China și Rusia sunt interesate de dominație, un „neo-sclavagism” cu altă față VIDEO
Aliații lui Putin și amenințarea serioasă asupra democrațiilor occidentale. Cristian Felea: China și Rusia sunt interesate de dominație, un „neo-sclavagism” cu altă față VIDEO
Într-un prezent marcat de tensiuni politice și economice ajunse într-un punct critic, Organizația de cooperare economică internațională BRICS ocupă 40% din PIB-ul global, unde Rusia este...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#ciudatenii China, #China controverse, #China putere mondiala , #stiri externe