2.000 de manifestanti batuti de politie in Belarus

Luni, 21 Ianuarie 2008, ora 16:54
703 citiri
2.000 de manifestanti batuti de politie in Belarus

O manifestatie la care au luat parte 2.000 de mici intreprinzatori din Belarus a fost reprimata violent luni, la Minsk, in contextul eforturilor presedintelui Aleksandr Lukasenko de a reduce la tacere orice opozitie, transmite AFP.

Mai multi manifestanti au fost baturi de fortele de ordine in timpul protestului fiindca s-au adunat fara permisiunea autoritatilor in Piata Independentei, in fata sediului Guvernului. Mai mult, o parte din protestatari au fost arestati.

"Cerem o legislatie civilizata", a avut timp sa spuna Viktor Krival, unul dintre liderii initiativei impotriva unei legi noi, care obliga micii intreprinzatori sa plateasca impozite mai mari.

Potrivit lui Krival, 53 de membri ai miscarii au fost trimisi la inchisoare, el insusi parasindu-si domiciliul in urma cu trei zile, pentru a nu putea fi impiedicat sa participe la manifestatia neautorizata.

Miscarea de protest, ce a avut loc si la inceputul lunii ianuarie, reprimata si atunci, este una dintre putinele initiative de rezistenta a intreprinzatorilor din aceasta tara, unde economia este controlata strict de autoritati.

Pe de alta parte, opozitia, in frunte cu fostul candidat la presedintie Aleksandr Milinkevici, ii sustine pe micii intreprinzatori.

Cei circa 200.000 de intreprinzatori privati din fosta republica sovietica plateau pana la 1 ianuarie un impozit forfetar, insa in urma unui nou decret semnat de presedintele Lukasenko, cei care au angajati trebuie sa se inregistreze ca si societate privata si vor fi supusi unei impozitari mai severe si mai complexe. Potrivit datelor oficiale, 64.000 dintre intreprinzatori au angajati.

Quarterly Report - Editia 4

De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
Partidul AUR s-a consacrat de-a lungul timpului prin folosirea de figuri istorice și scenete cu voievozi pentru a-și face mesajul auzit. Mihai Viteazul, Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare apar...
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Toate planurile despre viitorul Europei depind de cum se va vota la alegerile pentru PE. Candidați și oameni de afaceri au discutat despre oportunități și provocări, la invitația Camerei de...
#intreprinzatori, #manifestatie, #Belarus, #Aleksandr Lukasenko , #stiri externe