20.000 de dolari pentru a vedea investirea lui Obama

Marti, 11 Noiembrie 2008, ora 13:51
983 citiri
20.000 de dolari pentru a vedea investirea lui Obama

Un bilet de intrare la ceremonia de numire in functie a lui Obama din 20 ianuarie, la Washington, costa 20.000 de dolari.

Intrarea la ceremonie este libera daca un membru al Congresului sau un senator iti acorda dreptul de a participa, insa cererea pentru aceste invitatii s-a transformat deja intr-o lupta acerba pe site-urile caselor de bilete, scrie CNN.

Comerciantii autorizati - aceiasi care ofera bilete la concerte sau evenimente sportive - vand bilete chiar si pentru locurile din zona pietonala din apropierea National Mall.

Organizatorii evenimentului spun ca se incalca spiritul evenimentului din 20 ianuarie. "Credem ca vinderea acestor bilete este nesabuita. Intelegem ca acesti oameni vor sa castige un ban, insa lansam un avertisment pentru cei care se gandesc sa le cumpere", a spus Howard Gantman, directorul Comitetului Congresului pentru Ceremonii Inaugurale.

Guvernul a tiparit 250.000 de bilete pana in acest moment, si le pastreaza intr-o locatie securizata.

Casele de bilete online promit ca vor returna intreaga suma de bani in cazul in care nu pot obtine numarul promis de bilete, care vor fi eliberate cu o saptamana inainte de eveniment.

Presedinta comitetului de inaugurare, Dianne Feinstein, a declarat: "Aceasta inaugurare este un important moment civil la care ar fi trebuit ca oamenii sa aiba acces liber. Nimeni nu ar trebui sa plateasca aceste bilete."

Comitetul i-a anuntat pe oamenii legii ca vanzarea biletelor de catre membrii echipajului, reprezinta o incalcare a codului etic al Congresului.

Citește și:
De ce folosește China baloane spion când are sateliți
De ce folosește China baloane spion când are sateliți
Vestea despre un presupus balon spion chinez care plutește deasupra SUA i-a făcut pe mulți să se întrebe de ce Beijingul ar dori să folosească un instrument relativ nesofisticat pentru...
Al șaselea ofițer de poliție din SUA, concediat după agresiunea brutală asupra unui bărbat afro-american care a murit
Al șaselea ofițer de poliție din SUA, concediat după agresiunea brutală asupra unui bărbat afro-american care a murit
Un al şaselea ofiţer de poliţie implicat în evenimentele care au condus la arestarea lui Tyre Nichols a fost concediat, a anunţat departamentul de poliţie din Memphis, citat de BBC. O...