2012, Anul International al CAR-urilor

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 16:27
2114 citiri
2012, Anul International al CAR-urilor

Natiunile Unite au desemnat 2012 Anul International al CAR-urilor.

"Consiliul Mondial al Caselor de Ajutor Reciproc (WOCCU) a fost intotdeauna mandru ca se afla in fruntea dezvoltarii globale a caselor de ajutor reciproc, dar Anul International al CAR-urilor ridica valoarea rolului important pe care il joaca acestea," potrivit lui Pete Crear, presedinte si Director Executiv al WOCCU, care a fost unul dintre membrii comitetului Natiunilor Unite care a elaborat recomandarea, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Membri din conducerea WOCCU au contribuit la raportul Secretarului General al Natiunilor Unite, "Casele de Ajutor Reciproc in Dezvoltarea Sociala," care a servit drept baza pentru recomandare.

Recomandarea care a dus la votul Adunarii Generale mentioneaza abilitatile caselor de ajutor reciproc de a "promova cea mai completa participare posibila la dezvoltarea economica si sociala a tuturor oamenilor".

Ea recomanda promovarea si dezvoltarea cooperativelor financiare pentru a atinge scopul de finantare a tuturor categoriilor de persoane prin acordarea accesului la servicii financiare.

Declaratia Natiunilor Unite incurajeaza toate tarile membre si organizatiile imputernicite sa sprijine casele de ajutor reciproc prin constientizarea publica a rolurilor pe care le au acestea in "dezvoltarea sustinuta, eradicarea saraciei si (sprijinirea) mijloacele de existenta din cadrul diferitelor sectoare economice din zonele urbane si rurale."

In continuare, declaratia incurajeaza guvernele sa creeze medii legale si sociale care sa conduca la promovarea dezvoltarii CAR-urilor "prin asigurarea unui teren neutru pentru casele de ajutor reciproc fata de alte institutii comerciale si sociale, inclusiv stimulente adecvate in ceea ce priveste taxele si accesul la servicii si piete financiare."

WOCCU va colabora cu ONU si cu Alianta Internationala a Cooperativelor in ceea ce priveste planificarea si promovarea Anului International al CAR-urilor. Din Romania membra WOCCU este Federatia Caselor de Ajutor Reciproc (FEDCAR).

In intreaga lume 54.000 de case de ajutor reciproc din 97 de tari deservesc 186 milioane de oameni. In 2008, programele de asistenta tehnica ale Consiliului Modial au ajuns la 6,5 milioane de oameni din 16 tari.

B.B.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...