A fost inaugurata cea mai inalta cladire din lume: Burj Dubai (Video)

Luni, 04 Ianuarie 2010, ora 19:02
9301 citiri
A fost inaugurata cea mai inalta cladire din lume: Burj Dubai (Video)
Foto: Reuters

Burj Dubai, cea mai inalta cladire din lume, cu o inaltime de peste 800 de metri, a fost inaugurata luni de catre seicul Mohammad bin Rashid al-Maktoum.

Seicul a dezvelit o placa si a sustinut un scurt discurs, in cadrul caruia a denumit cladirea "Burj Kalifa", in cinstea presedintelui Emiratelor Arabe Unite, seicul Kalifa bin Zayed al-Nahayan, relateaza Channel News Asia.

Inaugurarea turnului din Dubai a fost insotita de un spectacol de artificii si lumini impresionant. Focuri de artificii au pornit de la fiecare etaj al cladirii, iluminand cladirea imensa.

Turnul aduce un plus de prestigiu Dubaiului, care s-a dezvoltat in principal datorita pietii imobiliare. Cele peste 1.000 de spatii de locuit s-au vandut inca din 2004, cand a inceput constructia, la preturi de aproximativ 2.700 de dolari pe metru patrat.

In prezent, preturile au scazut cu aproximativ 50%, din pricina crizei economice si a crash-ului de pe pietele imobiliare din toata lumea, relateaza Christian Science Monitor.

Burj trebuie sa marcheze transformarea Dubaiului dintr-un micut stat intr-un centru al comertului si finantelor internationale. La al 124-lea etaj, seicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, conducatorul Dubaiului, si-a instalat punctul de observatie. In rest, spatiile de locuit si birouri s-au vandut ca painea calda, in decurs de doua zile dupa ce au fost scoase pe piata. Temperatura exterioara este cu 8 grade celsius mai scazuta la varf decat la baza sa.

Emiratul are nevoie disperata ca acest proiect sa functioneze la capacitate maxima, avand in vedere ca, la sfarsitul lui noiembrie, a admis ca nu mai este capabil sa-si plateasca datoriile.

Vezi video mai jos

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#inaugurare Burj Dubai, #cladire inalta lume, #Burj Dubai inaugurat , #stiri externe
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Minunat. Ma bucura aceasta realizare foarte mult. Arata tuturor locuitorilor planetei cine o are pe cea mai lunga. Asa o sa tina de foame mai mult. Urmatoarea snobarie de pe Terra o sa fie probabil cine se-ngroapa cel mai tare-n datorii!