Adoptati un detinut politic chinez!

Sambata, 02 August 2008, ora 11:27
1058 citiri
Adoptati un detinut politic chinez!

Initiativa ceha Olympic Watch, care critica situatia drepturilor omului in China, i-a invitat vineri pe membrii delegatiei nationale care participa la JO de la Beijing sa sustina fiecare cate un detinut politic chinez.

"Olympic Watch cere membrilor echipei nationale olimpice sa adopte la Beijing detinuti politici chinezi", se arata intr-un comunicat citat de AFP.

Textul invita echipele "sa aleaga forma cea mai convenabila de sustinere, printre care intrebari puse gazdelor chineze, vizite in inchisori sau dedicarea unei medalii unui aparator al drepturilor omului aflat in inchisoare".

Grupul mai propunere echipei cehe sa-l sustina pe Tenzin Delek Rinpoche, echipei SUA sa-l "adopte" pe jurnalistul Shi Tao, echipei Frantei sa-l sustina pe activistul politic Hu Jia si echipei Germaniei sa o sprijine pe Ding Zilin, din miscarea "Mamele din Tiananmen".

"Campania noastra va continua sa-i sustina pe aparatorii chinezi ai drepturilor omului, urmariti in contradictie cu regulile internationale pentru drepturile omului", potrivit textului.

Grupul a fost format in 2001 la Praga, in replica la decizia de organizare a JO la Beijing. El este condus de fostul disident anticomunist Jan Ruml, ministru de interne dupa "revolutia de catifea" din 1989.

Quarterly Report - Editia 4

Un francez s-a calificat pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris
Un francez s-a calificat pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris
Sportivul Felix-Pierre Duchampt va reprezenta pentru a doua oară consecutiv România la întrecerea olimpică de triatlon. Născut în Franţa şi intrat în circuitul mondial pentru România în...
Două halterofile din România s-au calificat la Jocurile Olimpice
Două halterofile din România s-au calificat la Jocurile Olimpice
Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, astfel că acum Team România are 88 de sportivi. Loredana Toma s-a calificat la JO, după ce s-a...
#cehi, #sustinere, #detinuti, #jocurile olimpice , #stiri externe
Comentarii
B
brunch lii
rank 1
excelenta initiativa, jos cu politrucii occidentali ce uita total de drepturile omului