Ziare.com

Adrian Severin cere demisa purtatorului de cuvant al CE

Marti, 09 Septembrie 2008, ora 21:53

   

Adrian Severin cere demisa purtatorului de cuvant al CE
Eurodeputatul roman Adrian Severin a cerut marti, printr-o scrisoare adresata presedintelui Comisiei Europene, demisia purtatorul de cuvant al CE, Mark Gray.

Motivatia lui Severin este faptul ca, la 4 septembrie, raspunzand la o intrebare din partea ziaristilor in cadrul conferintei sale de presa, Gray a afirmat ca decizia Parlamentului Romaniei privitor la sistemul de numire al procurorilor romani este contrar pozitiei Comisiei Europene, exprimata in raportul de tara cu privire la progresul in materie de justitie si lupta impotriva coruptiei din Romania, relateaza AmosNews.

El a adaugat ca autoritatile romane sunt constiente de faptul ca Romania nu trebuie sa isi schimbe prezentul mecanism de numire, care confera atributii in acest sens Guvernului si presedintelui, sugerand ca o asemenea schimbare ar putea avea repercusiuni negative asupra respectivului stat membru si asupra statutului sau in Uniunea Europeana.

"Avand in vedere cele de mai sus, va solicit, domnule Presedinte, sa explorati aceasta chestiune si sa verificati daca domnul Gray a primit instructiuni pentru a face respectivele declaratii sau daca responsabilitatea pentru acestea ii apartine in intregime.

In cel din urma caz, cred ca este potrivit si chiar obligatoriu sa va solicit demiterea domnului Gray din prezenta functie. Daca decizia altcuiva este la originea acestui comportament, sunt convins ca trebuie sa luati imediat masurile necesare pentru sanctionarea corespunzatoare a celor vinovati si pentru evitarea repetarii unor asemenea fapte pe viitor", se spune in scrisoarea mentionata.

Potrivit lui Severin, o asemenea declaratie este "neprofesionista dar si extrem de incorecta si gresita in mod fundamental".

Este neprofesionista deoarece, confruntat cu o intrebare asupra unei chestiuni care nu facea parte din prezentarea sa dinainte pregatita si care atingea o chestiune sensibila si controversata, obiect al disputei politice interne intr-un stat membru, domnul Gray ar fi trebuit mai intai sa isi ia timpul necesar pentru a se informa legat de detaliile problemei, spune Severin.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1559 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

raspuns

Adrian severin a primit raspuns la solocitarea facuta. Poate asa sed mai linisteste!

 

HOPAAAAA !!

A inviat Stefan Gheorghiu !

 

Hopa Putzika

Hopa Putzika, se trezeste din cand in cand si securistul asta ovrei si trozneste cate una de te intrebi unde se intampla scurt circuitul in capul sau ?! Daca ma intrebatzi de ce spun ca e ovrei, ar trebui sa stiti ca toti astia cu nume de orase (Braileanu, Galatzeanu, Ieseanu,Arad,etc)..."este" taiatzi la "***"

 

Praf

Esti praf!

bun simt?la eu parlamentar de etnie roma?provenit din Glina?sau FERENTATI?! s/.f-uri de 2 bani

NU CERERI INDIVIDULUI CE NU ARE SI NICI NU POATE CUMARA ASA CEVA,BUN SIMT SI DECENTA .PT CEI CU MEMORIE DINCOLO DE GARDUL,VECINULUI:AUCETI-VA AMINTE CUM S-A AUTO PROPUS SA-SI PRELUNGEASCA PRESEDENTIA LA O.S.C.E. CU TOATE CA DIN START STIA CA STAUL ACESTEI FUNCTII E PE O PERIOADA DETERMINATA:4 ANI,SI EL SE VOIA BAUT IN CUIE ACOLO PRECUM MENTORUL LUI IVAN ILICI ILESCU!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor