Aeroportul Tempelhof, inchis dupa 85 de ani de functionare

Vineri, 31 Octombrie 2008, ora 09:05
1309 citiri
Aeroportul Tempelhof, inchis dupa 85 de ani de functionare

Nodul aerian care a salvat Berlinul de Vest de blocada comunista de acum 60 de ani, constituit de aeroportul Tempelhof, si-a inchis portile printr-o ceremonie impresionanta.

Doua avioane au decolat pentru ultima data de pe aeroport, cu putin timp dupa miezul noptii, pentru a onora importanta locului istoric.

Decizia de inchidere a aeroportului Tempelholf a fost luata din motive economice, a explicat primarul berlinului, Klaus Wowereit, citat de www.world.de.

Locul lui va fi luat de aeroportul international Brandenburg care va fi gata pana la sfarsitul anului 2011.

Aproximativ 800 de invitati, alesi din lumea politica si economica s-au reunit in sala mare a aeroportului pentru a asista la seara de gala. Au fost prezentate filme documentare menite sa elogieze trecutul aeroportului-simbol.

Toate luminile aeroportului au fost stinse la miezul noptii, marcand inchiderea oficiala a Tempelhof a fost in mod oficial dupa 85 de ani de functionare. Deocamdata nu se stie in ce se va transforma uriasa cladire. Ea nu poate fi distrusa, pentru ca a fost numita de autoritati monument istoric.

Unii investitori au propus instalarea unor studiouri cinematografice sau a unei centrale electrice solare, in timp ce berlinezii ar prefera amenajarea unei biblioteci, a unei sali de sport sau a unui muzeu aviatic.

Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
Spionajul chinez și rusesc, în plină expansiune în Germania
Spionajul chinez și rusesc, în plină expansiune în Germania
Șase presupuși spioni au fost arestați în Germania într-o succesiune rapidă. Aceștia urmăreau interese economice, atacuri la adresa democrației și obiective legate de războiul împotriva...
#aeroport, #inchis, #Germania , #stiri externe