Afganistanul va participa la revizuirea strategiei SUA in regiune

Duminica, 15 Februarie 2009, ora 15:04
504 citiri
Afganistanul va participa la revizuirea strategiei SUA in regiune

Afganistanul va participa la revizuirea strategiei Statelor Unite in regiune, au anuntat duminica, la Kabul, presedintele afgan Hamid Karzai si Richard Holbrooke, emisarul american pentru Afganistan si Pakistan.

Guvernul afgan va trimite o delegatie la Washington, condusa de ministrul de externe Rangeen Dadfar Spanta, pentru a participa la discutiile privind revizuirea strategiei. Karzai a precizat ca i-a cerut intr-o scrisoare omologului sau american Barack Obama ca tara sa sa participe la proces, transmite AFP, citata de NewsIn.

"Ii sunt foarte recunoscator presedintelui Obama ca a acceptat propunerea mea ca Afganistanul ca participe la aceasta revizuire a strategiei de lupta impotriva terorismului", a declarat Karzai.

Presedintele afgan nu a dezvaluit continutul discutiilor cu Holbrooke, dar le-a calificat drept "fructuoase si detaliate, purtate sincer, amical si direct".

Holbrooke, aflat in turneu in regiune, a fost primit sambata la Kabul de Karzai, in cadrul eforturilor Washingtonului de a combate extremistii islamisti. "Suntem veniti aici pentru a auzi si a afla punctele voastre de vedere", a spus emisarul american, a carui vizita vizeaza sa "reafirme angajamentului Americii in Afganistan, (in lupta - n.red.) impotriva talibanilor si al-Qaida".

Potrivit unui purtator de cuvant al presedintelui afgan, discutiile s-au concentrat pe coordonarea dintre soldatii afgani si cei straini in operatiunile impotriva terorismului si pe crearea unei forte de securitate afgane.

Intalnirea a avut loc in a doua zi a vizitei lui Holbrooke in Afganistan, dupa o prima etapa de trei zile in Pakistan. Trimisul presedintelui Obama va merge apoi in India, in cadrul unui turneu efectuat in conditiile in care americanii vor sa lanseze o revizuire majora a strategiei lor din aceasta regiune, afectata din ce in ce mai tare de extremismul islamist.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Hamid Karzai, #Richard Holbrooke, #revizuire actiune terorism, #discutii fructuoase , #stiri externe