Ziare.com

Ahmadinejad: Iranul este stat nuclear

Joi, 11 Februarie 2010, ora 13:33

   

Ahmadinejad: Iranul este stat nuclear
"Iranul este acum un stat nuclear!", le-a spus presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, miilor de oameni adunati sa sarbatoreasca 31 de ani de la Revolutia Islamica.

Ignorand amenintarile cu sanctiuni mai severe, lansate de marile puteri, Ahmadinejad a anuntat cu mandrie ca tara sa a produs prima serie de uraniu imbogatit la un nivel de puritate de 20 de ori mai mare decat pana acum, relateaza The New York Times.

Iranul este capabil sa imbogateasca uraniul "la peste 80 la suta", dar nu va face acest lucru, a anuntat, joi, presedintele Mahmoud Ahmadinejad, afirmand ca tara sa "isi va tripla in curand productia" de uraniu imbogatit la 3,5 procente.

Ahmadinejad a facut aceste declaratii cu ocazia aniversarii a 31 de ani de la Revolutia Islamica. Autoritatile au arestat in ultimele zile opozanti si jurnalisti, adresand un avertisment presei plasate sub supraveghere.

Oficialii iranieni au interzis de asemenea presei straine sa relateze despre defilari, plasandu-i pe reprezentantii acesteia intr-o tribuna oficiala pentru a asculta discursul presedintelui Ahmadinejad.

M.M.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2202 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Minte !

Nu mai face .....energie ?
Stiam ca va deveni nuclear, ca Obama le-a spus in cuvintarea de la Cairo, citind din Quo'ran, ca e ok daca sint vizati evreii si crestinii.
Raportarea lui a venit cam devreme. Cum raporta Ceausecu carnea de porc, otelul si carbunele pe cap de locuitor. De te mirai ca bietul roman putea duce atitea tone pe cap. Interesant ca la palarii se raporta mereu o jumate de palarie pe cap de locuitor.
Mi-e mila de persani ac se lasa calaritzi de arabi in felul acesta. Iran va fi liber mai repede decit credeti. Are o condyucere de nebuni care nu stiu ce spun. Sper sa-i ierte bunul si induratorul Allah.
Pe cit vrea musulmanu sa socheze Lumea, e un fis ! Se stia bine. Numai pisicutele iuropeni faceau diplomatie de 6 ani cu iran. Azi era alba, miine iar neagra. Nu ce face iranul e surpriza ci adormirea Iuropii care cred in diplomatie. Nu a u armata si ii da cu diplomatia. -Si cind Iran zice nu, ce faceti ?
- Msai facem o sedinta luna viitoare ! Asa a scaldat-o Framnta, germania si UK. Toti niste impotenti in fata Islamului. Cel putzi UK a cedat si se Islamizeaza rapid. Deja parti din Sha'ria ( legea islamica ) sintt acum trecute ca bune in justitie. Un musulman daca isi omoara soacra ( nu e nimic rau in asta ) poate cere sa fie judecat sub Sha'ria care zice ca potzi sa-ti omorui soacra daca nu tace sau da semne de infidelitate ( Islamica ).
Eu zic bravo Iran, ca a facut ce au dorit prostii. Ca prostii cred ca Iran va lupta contra US si asa se satisface o dorinta ascunsa.

 

Propaganda galagioasa si triumfalista a mititelului se adreseaza numai iranienilor si tinteste intimidarea opozitiei crescande a populatiei impotriva regimului medieval-dictatorial al ayatollahilor

Occidentul nu se lasa pacalit de cacialmalele, farsele si labareala propagandistica a acestor impostori

Chiar daca exista forte militare occidentale semnificative coordonate de americani, atat la granita de vest cat si la granita de est a Iranului, occidentul refuza deocamdata o confruntare directa cu cei 70 de milioane de persani care traiesc in munti, apreciind ca revolutia iraniana din 1979 a esuat iar viitorul acestei tari oscileaza intre contrarevolutie pasnica si razboi civil

Noile sanctiuni care vor fi propuse de comunitatea internationala ca raspuns la sfidarile regimului de la Teheran, au probabil rolul de a lasa teocratia ayatollahilor fara sprijinul militar al armatei iraniene si al garzilor revolutionare

Probabil ca fortele militare internationale stationate la granitele Iranului vor interveni in Iran numai la solicitarea expresa a fortelor militare iraniene de eliberare de sub dictatura si numai pentru restabilirea pacii interne

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor