Alegeri SUA 2008 Cine l-a facut milionar pe Barack Obama?

Miercuri, 05 Noiembrie 2008, ora 17:26
4374 citiri
Alegeri SUA 2008 Cine l-a facut milionar pe Barack Obama?

Exista un personaj care a intermediat contracte editoriale in valoare de milioane de dolari si care a consiliat din umbra, numeroase personalitati de la Washington, l-a initiat si pe Obama, in acest domeniu, cunoscand secretele puterii.

Influentul avocat Robin Barett i-a asigurat noului presedinte american succesul, atat pe plan financiar, cat si pe plan politic, informeaza Financial Times.

"Chiar daca nu sunt de acord in multe privinte, Obama si McCain au un punct esential coumn: amandoi au averi considerabile si pot fi catalogati ca doi oameni bogati", scrie sursa citata.

John McCain a facut primul milion de dolari in mod traditional, casatorindu-se cu fiica unui om de afaceri bogat.

In schimb, Barack Obama, cu un tata african absent si o mama care se baza pe ajutorul venit de la guvern pentru a-si hrani copiii, a devenit milionar intr-o maniera mult mai moderna, de pe urma succesului cartilor publicate.

Volumul "Indrazneala de a spera", a intrat in topul bestseller-ulilor si "Visuri de la tatal meu" a fost reeditata, transformandu-l pe Obama intr-un om bogat. Ca si McCain, democratul a avut o mana de ajutor.

Obama si-a schimbat agentul, inlocuindu-l cu Robin Barnett, un avocat din Washington care negociase contractul de 4.5 milioane de lire al lui Tony Blair cu Random House.

Miscarea a reprezentat, pentru noul presedinte, un moment crucial pentru starea financiara a acestuia.

"Multi dintre acesti oameni care au iesit de la guvernare sunt ofertati din toate partile. Primul lucru pe care il facem este sa stam jos si sa ii intrebam care le sunt obiectivele, unde doresc sa locuiasca, daca vor sa faca bani sau sa se distreze", a declarat Robin Barnett.

Totusi, omul care face jocurile in domeniul contractelor editoriale de la Washington, a preferat sa ramana in umbra.

Avocatul a colaborat si cu democratii, dar si cu republicanii, in 2004 fiind consilierul lui John Edwards, in confruntarea cu Dick Cheney.

Anul acesta, avocatul a consiliat-o pe Hillary Clinton, cei doi avand o relatie de prietenie inainte ca Bill Clinton sa ocupe postul de presedinte al Statelor Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
Moment istoric în sportul de la noi. A apărut TAS-ul de România, cu un președinte și 6 arbitri
Moment istoric în sportul de la noi. A apărut TAS-ul de România, cu un președinte și 6 arbitri
Preşedintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv (TRAS), Cristian Jura, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost lansat organismul de judecată, că...
#Obama, #Robin Barnett, #avocat, #milionar, #presedinte , #stiri externe