Alerta de tsunami in Indonezia

Duminica, 16 Noiembrie 2008, ora 19:52
1180 citiri
Alerta de tsunami in Indonezia

Un al doilea cutremur, cu magnitudinea de 6,0 grade pe scara Richter s-a produs duminca in aceeasi zona din Indonezia afectata cu scurt timp inainte de unul de 7,7 grade.

Un cutremur de 7,7 grade Richter s-a produs in Indonezia, la o adancime de zece kilometri. Din aceasta cauza fost emisa o alerta de tsunami de catre Agentia Meteorologica indoneziana, informeaza Reuters, citand autoritatile indoneziene.

Cutremurul s-a produs la ora 19.02 GMT, in nordul Indoneziei, in zona insulei Sulawesi, potrivit AFP.

Cauza cutremurelor repetate in aceasta zona o constituie interactiunea placilor tectonice indo - australiana si cea euroasiatica, care se deplaseaza cu cinci pana la sase centimetri pe an.

Indonezia este situata intr-o zona cu activitate seismica puternica numita Centura de Foc.

Un cutremur de 9 grade s-a produs in Indonezia la 26 decembrie 2004, provocand un tsunami devastator. A fost cel mai mare cataclism inregistrat in ultimele decenii si s-a soldat cu circa 220.000 de morti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cinci cutremure în doar nouă minute în Taiwan. Mărturiile oamenilor speriați FOTO
Cinci cutremure în doar nouă minute în Taiwan. Mărturiile oamenilor speriați FOTO
Taiwanul a fost zguduit luni, 22 aprilie, de un cutremur puternic, resimţit la Taipei de personal AFP, Agenţia Meteorologică anunțând un seism de magnitudinea 5,5 în comitatul Hualien din...
Cutremur în Taiwan. Ce magnitudine a avut seismul FOTO
Cutremur în Taiwan. Ce magnitudine a avut seismul FOTO
Un cutremur cu magnitudinea 5,5 a zdruncinat luni, 22 aprilie, districtul Hualien din estul Taiwanului, a anunţat autoritatea taiwaneză pentru meteorologie, transmite Reuters. Nu au fost...
#tsunami, #cutremur, #Indonezia , #stiri externe