Alerta terorista in Franta, Portugalia si Marea Britanie

Sambata, 19 Ianuarie 2008, ora 15:34
951 citiri
Alerta terorista in Franta, Portugalia si Marea Britanie

Franta, Portugalia si Marea Britanie au fost avertizate de serviciile secrete spaniole cu privire la riscul unor atentate, care ar fi legate de vizita in Europa a presedintelui pakistanez Pervez Musharraf, a scris sambata cotidianul El Pais, citat de AFP.

Celule formate in principal din "cetateni pakistanezi" se pregatesc sa comita atentate "iminente", care ar viza si Spania, a precizat El Pais, care a citat surse apropiate de Centrul National al Informatiilor (CNI) din Spania.

Garda Civila spaniola, in urma unei anchete organizate impreuna cu CNI, a anuntat ca a arestat sambata la Barcelona 14 persoane suspectate de legaturi cu "terorismul islamist", banuite ca pregateau atentate. Este vorba despre 12 pakistanezi si doi indieni.

Pervez Musharraf incepe duminica un turneu in Belgia, Franta, Marea Britanie si va participa la Forumul economic de la Davos. Tara sa se confrunta cu o criza politica si cu un val de atentate comise de islamisti, relateaza Reuters.

Musharraf, a carui popularitate a scazut in ultimele luni, pleaca in aceasta deplasare in conditiile in care tara sa este afectata de atacuri ale militantilor si este pe punctul organizarii alegerilor generale, la 18 februarie, scrutin care ar urma sa incheie tranzitia catre o guvernare civila.

Presedintele pakistanez urmeaza sa discute cu UE si cu liderii belgieni la Bruxelles, cu presedintele francez, Nicolas Sarkozy, la Paris, si va participa la Forumul Economic Mondial din Elvetia, inainte de o intalnire cu premierul britanic Gordon Brown.

Musharraf se poate astepta la reactii dure si cu privire la restrictiile impuse mass-mediei, la retinerea judecatorilor de opozitie, dar si in legatura cu situatia de la granita cu Afganistanul, unde trupele pakistaneze au suferit recent infrangeri.

Spania l-a eliberat accidental pe un baron al drogurilor care plănuia să o omoare pe moștenitoarea tronului olandez
Spania l-a eliberat accidental pe un baron al drogurilor care plănuia să o omoare pe moștenitoarea tronului olandez
Un cunoscut șef de cartel al drogurilor care ar fi plănuit să o ucidă pe moștenitoarea tronului olandez și pe premierul Mark Rutte a scăpat de închisoare din cauza unei confuzii judiciare...
Armele inovatoare ale industriei franceze de apărare care vor fi testate în Ucraina
Armele inovatoare ale industriei franceze de apărare care vor fi testate în Ucraina
Noile arme ale industriei franceze de apărare, mai ales cele anti-dronă, vor fi testate în timpul operațiunilor de apărare din Ucraina. Forțele Armate ale Ucrainei ar putea avea nevoie de...
#alerta, #atentat, #Spania, #Franta , #stiri externe