Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

UPDATE Alexei Navalny, transportat la Berlin. Avionul medical a aterizat pe aeroportul Tegel

Sambata, 22 August 2020, ora 10:10
10740 citiri
UPDATE Alexei Navalny, transportat la Berlin. Avionul medical a aterizat pe aeroportul Tegel
Aleksei Navalny este imbarcat in avionul pentru Berlin FOTO Twitter/ John Cusack

Avionul medical care il transporta pe opozantul rus Alexei Navalny, aflat in coma dupa ce anturajul sau afirma ca a fost otravit, a decolat in dimineata zilei de sambata, 22 august, de pe aeroportul orasului siberian Omsk, cu destinatia Berlin, transmite AFP.

UPDATE. Politicianul dizident rus Alexei Navalny a aterizat pe aeroportul din Berlin Tegel dupa ce a fost ridicat de la un spital din Omsk, Rusia. El va fi dus la spitalul Charite din Berlin pentru a fi tratat pentru intoxicatii suspectate, scrie DW.

Liderul opozitiei ruse este in prezent in coma si este ventilat mecanic.

"Avionul cu Aleksei a decolat spre Berlin. Multe multumiri tuturor pentru sprijinul acordat. Lupta pentru viata si sanatatea lui Aleksei abia a inceput si mai sunt multe incercari de trecut, insa acum cel putin a fost facut primul pas", a scris pe Twitter purtatoarea de cuvantul a opozantului rus, Kira Iarmis, in jurul orei 5.00, ora Romaniei.

Cu putin timp inainte, ea a postat o fotografie cu targa care il transporta pe Navalnii, si a scris ca alaturi de el se afla sotia acestuia.

Alexei Navalny va fi transportat la spitalul universitar Charite din Berlin, unde un alt reprezentant al opozitiei ruse, Piotr Verzilov, a fost tratat inaintea lui, transportat tot de ONG-ul Cinema for Peace, care a inchiriat avionul sosit la Omsk.

Principalul adversar al Kremlinului, ale carui informari publice denuntand coruptia elitelor ruse se bucura de multa popularitate pe internet, a fost deja victima a unor atacuri fizice.

"FBK (Fondul de combatere a coruptiei) isi continua activitatea", a declarat pe Twitter chiar inainte de decolare Ivan Jdanov, directorul acestei organizatii fondate de Aleksei Navalnii.

In ultimii ani, multi adversari ai regimului de la Moscova au fost victime ale otravirii sau au denuntat astfel de otraviri, atat in Rusia cat si in strainatate. Autoritatile ruse au negat intotdeauna orice responsabilitate.

Noi date privind situatia opozantului rus Alexei Navalny aflat in coma: activisti germani trimit joi noaptea o ambulanta aeriana pentru a-l aduce in Germania

VIDEO Ultima fotografie a liderului opozitiei ruse Aleksei Navalny. Era deja otravit. Momentul cand este luat din avion cu targa a fost filmat de pasageri

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Aleksei Navalny, #otravit, #liderul opozitiei ruse, #transferat la berlin , #stiri externe